Wednesday, June 4, 2008

Robat-e Sharaf رباط شرف







رباط شرف
Robat-e Sharaf
در عکس بالا نمایی کامل از رباط شرف را می بینید که در پیش زمینه ی آن دوست هنرمند و گرامی نگارنده که یک عکاس معروف بین المللی است، قرار دارد .ایشان تا کنون از هزاران جاذبه های گردشگری حدود صد کشور باز دید داشته و از آنها تصویر و گذارش تهیه نموده است. بسیاری از عکس های او در رسانه های معروف با قیمت هایی بالا منتشر گردیده است. به خاطر فعالیت های بین المللی که در زمینه ی گردشگری و شناساندن جاذبه های ناب گردشگری کشورم به جهانیان داشته ام ، با کارهای نگارنده آشنا شدند و با تماسی که گرفتند درخواست نمودند تا در معرفی جاذبه های گردشگی ایران توسط ایشان به جهانیان کمک و راهنمایی که از دستم بر می آید را انجام دهم. این شد که ایشان چند روز مهمان ما بودند و بیشتر از اینکه من بتوانم کمک کنم ایشان با صداقت تمام آموزش های زیادی در زمینه عکاسی و گرفتن عکس های خوب به ما آموختند. در اینجا جا دارد از زحمت زیادی که برای معرفی خوب ایران به جهانیان انجام دادند ، نهایت تشکر و قدر دانی را داشته باشم.درس های زیادی که از صبر ، بردباری ، تلاش زیاد و بی وقفه ، قدر دانی و ... را که از ایشان آموختیم هرگز از یاد نخواهیم برد.برای او هر جا که هست آرزوی سلامت و موفقیت می کنیم.
نکته گفتنی در مورد ایشان که هزاران جاذبه دیدنی ناب دنیا را دیده اند و عکاسی نموده اند این بود که با دیدن رباط شرف خیلی به هیجان آمده بود و می گفت خیلی آرزو داشتم تا چنین جایی را ببینم. و متاسفانه رسانه ها و متولیان گردشگری نتوانسته اند این اشتیاق و شوق را در خود مردم بومی ایران بوجود بیاورند. در نتیجه ما بسیاری از جاذبه های گردشگری را یا از دست داده ایم یا داریم با وابسطه شدن به فرهنگ های عربی بدست خودمان و بنام شعائردینی آنها را خراب می کنیم. نتیجه این کار عکس خواسته های متولیان بوده است . لذا پیشنهاد می کنم با فرهنگ و تمدن عزیز خودمان آشتی کنیم و آنها را پاس داریم که حیات و اعتبار ما مستقیماً به وجود آنها بستگی دارد. به خودمان احترام بگذاریم.
اگر عکس ها باز و دیده نشدند، یک راه دیده شدن عکس ها ی همراه متن ،  استفاده از فیلتر شکن های مختلف است 
هنگامی که مطالب مربوط به هر بخشی را  کلیک نمودید ، به هر علت اگر برخی از عکس ها دیده نشدند ، شما نخست روی پیوند
و سپس پیوند
کلیک نمایید. در سایتی که باز می شود شما عکس ها را با امکانات بسیار فوق العاده ای خواهید دید از جمله روی هر عکس که کلیک نمایید در اندازه ی بزرگتر باز شده و نقشه ی دقیق محل عکس برداری، همراه با جی پی اس ، موقعیت دقیق آن محل به نمایش در می آید. شما هر گاه قصد بازدید از آنجا را داشته باشید دیگر هرگز مانند نگارنده، که برای اولین بار به آنجا ها می رفتم و قبلاً چنین راهنمایی هایی را در جایی ندیده بودم ،راه را گم نمی کنید و سرگردان نمی شوید.این قسمت ها در حال تکمیل شدن است و هر روز به تعداد عکس ها و کیفیت آنها افزوده می گردد. هیچ دستگاه دولتی تا کنون توفیق انجام چنین کاری با این وسعت و دقت را نداشته است.
در آلبوم های زیر نیز می توانید با امکانت متفاوت دیگری عکس ها را ملاحظه نمایید
و سپس روی پیوند های

  کلیک نمایید. وارد وبگاه  دیگری از نگارنده خواهید شد ، حال روی هر بخش که  مورد نظر شماست  کلیک نمایید ، تمام عکس ها ی آن قسمت را خواهید دید. گر در آن وبگاه روی عنوان
 slide show
کلیک نمایید عکس ها را به صورت پویانمایی زیبایی مشاهده خواهید فرمود. پیشنهاد  می   کنم نخست مطالب و عکس های این وبلاگ را ببینید سپس هر جا لازم بود که  عکس های آن متن ها را دوباره کاملتر ببینید به بخش آلبوم عکس ها بروید.
راه دیگر برای دیده شدن عکس ها همراه متن ها، استفاده از فیلتر شکن های مختلف است که آنرا روش مطلوبی نمی دانم ولی متاسفانه دولت با فیلتر های بسیار شدید و کور خود ، کاری می کند که مردم بناچار و برخلاف میل باطنی برای دیدن سایتهای مفید که محتوای غیر اخلاقی هم ندارند مجبور به استفاده از فیلتر شکن می شوند.وبگاه های اینجانب فیلتر نشده اند ولی دولت سرور های اصلی را به گونه ای فیلتر نموده که معمولا در هیچ وبگاه متعلق به بلاگ اسپات یا همان بلاگر معروف عکس ها دیده نشود.البته  آی اس پی های ایران یا همان شرکت هایی که خدمات اینترنتی ارائه می دهند، از نظر فیلتر نمودن با هم متفاوت هستند. یک راه هم استفاده از خطوط وی پی ان  vpn است .گردشگری مشهد
این هم عکس ماهواره ای از موقعیت رباط شرف


In full view of the picture about to see robots in the background of a famous international photographer has so far thousands of tourist attractions around the country out of a hundred of them and has provided images and report. Many of his photos in popular media with the high price that has been published. Because of their international activities in the field of tourism this side and introduce the tourist attractions of pure country to the world, the author became familiar with the work and contacts that were requested were to introduce Iran's attractions Tourism by his help and guidance to the world that comes from my hand to do. This was his guest a few days and we were more that I'm able to help them with all honesty a lot of training in the field of photography and taking good photos we learned. Here is where a lot of trouble for a good introduction to the world Iran did, Thanks and appreciate finally I have. A lot of lessons that patience, patience, effort and too much non-stop, and appreciate ... That would not have learned never to forget. For wherever he is, we wish health and success.
Thing to say about his spectacular attraction that thousands of the world have been pure and photography have ligament was about to see was a very exciting and I said I wished to see such a place. Unfortunately, the media and tourism have failed and custodians of this passion and enthusiasm in their cause to bring indigenous people of Iran. As a result, our many tourist attractions have either lost or have become with related Arabic cultures and get our name Shayrdyny they're bad. The result has been the custodians of photo requests. Therefore, I suggest our culture and civilization's reconciliation and we have them pass that life and our reputation depends on them directly there. To respect ourselves.

رباط شرف
Robat-e Sharaf

Robat-e Sharaf, Robat-i Sharaf, Robat-e-Sharaf, Robat-i-Sharaf, Robat Sharaf, Ribat Sharaf, Rabat Sharaf Caravanserai, Ribat-i Sharaf,
Robat Sharaf Castle
Caravanserai (caravansary, karvansara) is a compound word combining "caravan" (karavan) with "sara". A caravan means a group of travelers and sara a home, place or building. Caravanserai is thus a place where the traveler can reside and rest from his or her journey .
رباط شرف، کاروانسرایی در ۴۵ کیلومتری شهرسرخس است که در کهن‌ترین متون جغرافیای اسلامی از رباط به عنوان آبگینه یادکرده‌اند. طبق مدارک و متون تاریخی بانی بنای فعلی «شرف الدین ابوطاهربن سعدالدین عل القمی» است که مدتی حکومت مرو و سرانجام صدرات سلطان سنجر را برعهده داشت. باتوجه به کتیبه موجود بنای رباط به سال ۵۴۹ هجری قمری در زمان سلطان سنجرسلجوقی با مصالح آجر و گچ ساخته شده‌است و بی‌شک یکی از شاهکارهای هنر ایرانی به شمار می‌رود.
این بنا در حاشیه جاده قدیم نیشابور-سرخس (جاده ابریشم) و شش کیلومتری جاده سرخس -مشهد بعد از تپه‌های کم ارتفاع روستای شورلق قرار دارد. شکل این رباط از دور به دژی بزرگ شبیه‌است از داخل به مانند یک کاخ جلوه می‌کند.
این بنا دو صحن دارد و هر صحن دارای چهار ایوان به شکل چلیپا (صلیب) و شبستان می‌باشد و همچنین آجر چینی و کتیبه‌های آن جلوه خاصی دارد. در این رباط چند مسجد و محراب دیده می شود که همه با کتیبه‌های گلی و گچی تزئین شئه اند. کتیبه‌ها عمدتا باقی مانده از دوران سلجوقی است. در وسط رباط حوض بزرگ، در اضلاع جنوبی دو اصطبل برای استراحت اسب ها و در اطراف دهلیزهائی برای اسکان مسافران وجود دارد.
منابع این چند خط بالایی:
* دکتر عباس سعیدی. سرخس دیروز و امروز. چاپ آذر۱۳۴۵، انتشارات توس،
* حسن زنده دل. استان خراسان. چاپ ۱۳۷۷، نشر ایرانگردان،
* سیدمحسن حسینی. رباط شرف. چاپ ۱۳۷۹، موسسه چاپ آستان قدس رضوی،
















آشنايي با کاروانسرای رباط شرف
ايران- همشهری آنلاین:
كاروانسرای رباط شرف در ۴۵ كيلومتری شهر سرخس واقع است.
در کهن‌ترين متون جغرافيای اسلامی از رباط به عنوان آبگينه ياد كرده‌اند.
طبق مدارك و متون تاريخی بانی بنای فعلی شرف الدين ابوطاهربن سعدالدين عل القمی است كه مدتی حكومت مرو را و سرانجام صدارت سلطان سنجررابرعهده داشت.
بنای رباط به سال ۵۴۹ قمری در زمان سلطان سنجرسلجوقی با مصالح آجر و گچ ساخته شده است و يكی از شاهكارهای هنر ايرانی به شمار می‌رود.
اين بنا در حاشيه جاده قديم نيشابور - سرخس (جاده ابریشم) و 6 كيلومتری جاده سرخس - مشهد قرار دارد.
بعد از تپه‌های كم ارتفاع روستای شورلق، اين بنا در ميان بيابان ساكت و آرام خودنمايی می‌كند.
شكل اين رباط از دور به یک قلعه بزرگ شبيه است اما از داخل به مانند یک کاخ جلوه می‌کند.
كاروانسرای رباط شرف دو صحن دارد و هرصحن دارای 4 ایوان به شکل چلیپا (صلیب) و شبستان می‌باشد و همچنین آجر چینی و کتیبه‌های آن جلوه خاصی دارد.
اين كاروانسرا يكي از بناهاي كليدي معماري اسلامي [عجايب ايران: كاروانسراي رباط شرف] به شمار مي‌رود و در معماري ايران نيز جايگاه ويژه‌‌اي دارد.
رعايت دقيق و همه جانبه تناسبات و اصول معماري ايراني در طراحي و ساخت و به كارگيري طرح‌هاي آجرچيني متنوع و بديع در نماي ايوان‌ها و طاق‌ها و طاقچه‌ها و گنبدها عناصري هستند كه اين كاروانسراي شاهي را شبيه به يك عمارت قصرگونه قلمداد مي‌كنند.
نام ديگر اين كاروانسرا، ‌آبگينه يا رباط آبگينه بود كه در سال 508 قمري توسط شرف‌الدين ملقب به وجيه‌الملك، وزير سلطان سنجر سلجوقي بنا شد.
گچبري‌هاي رباط شرف از جالب‌ترين نمونه‌هاي اين هنر در سده ششم هجري است تا جايي كه كتيبه‌هاي حاشيه محراب‌هاي دو نمازخانه كاروانسرا، با بهترين كتيبه‌هاي محراب‌هاي مساجد ايران، از لحاظ زيبايي و طرح برابري مي‌كنند.
نقشه ساختماني رباط شرف با ديگر كاروانسراها تفاوت دارد. وجود كتيبه‌هاي گچي و طرح‌هاي آجرچيني در بقيه كاروانسراها مرسوم نبود.
اما در كاروانسراي رباط شرف، تقريباً تمام آجرچيني‌‌هايي كه در نماي ديوارها، گنبدها و طاق‌هاي آن ايجاد شده طرح‌دار مي‌باشند.


این قسم را زهره خانم نوشته
رباط شرف، موزه آجركاري ايران
نويسنده: زهره شايان فر
در جاده مشهد ـ سرخس حركت مي كنيم؛ در مسير جاده ابريشم و در راه قديم نيشابور به مرو مي رويم تا آثار گذشتگان را بازيابيم. به ياد زماني كه جاده خراسان اهميت بسيار داشت، در ذهن خود به دنبال ردپاي كاروان شتراني مي گرديم كه بار ابريشم و باروت داشتند؛ شايد هم ادويه و رنگ در كنار سفالينه و فلز. به ياد تحقيق سيدمحسن حسيني مي افتم؛ جزوه اي درباره «رباط شرف» كه انگيزه اصلي اين سفر را پديد آورد: ديدار از مهم ترين كاروانسراي جاده ابريشم در خراسان. از پله هاي اتوبوس كه پايين مي رويم، چشم هايمان از تابش آفتاب بهاري در دشت هاي گرم سرخس بسته مي شود و گرماي زمين تف ديده به صورتمان مي خورد. دشت سرخس، زمستان هاي بسيار سرد و تابستان هاي آتشين دارد. بي شك كاروانيان هم به مانند ما از ديدن كاروانسرايي با سايه سارهاي خنك احساس شوق و وجد مي كردند؛ از ديدن كاروانسرا يا رباط شرف!
* سرايي در جاده ابريشم
كاروانسرا يا رباط شرف كه در ۱۳۶ كيلومتري شرق مشهد به سمت سرخس و ۶ كيلومتري مشرق روستاي «شورلق» است، يكي از مهم ترين منزلگاه هاي جاده ابريشم سده هاي ۵ و ۶ هـ . ق محسوب مي شده؛ زيرا در كنار يكي از مسيرهاي اصلي جاده ابريشم قرار داشته است. در سردرورودي بنا نوشته اند: رباط شرف از كاروانسراهاي شاهي يا كاخ رباط هاي جاده ابريشم است و در متون تاريخي، منزل رباط شرف را «آبگيره» و «آبگينه» ناميده اند. مشخصه رباط شرف در كاربرد آجر و گچبري تزئينات معماري و كتيبه هاست و صاحبنظران اين بنا را شايسته موزه آجركاري ايران دانسته اند.
بيشتر رباط ها و كاروانسراهاي بزرگ راه هاي قديم ايران را سلاطين و تجار بزرگ ساخته اند. تفاوت عمده رباط ها و كاروانسراها نيز در نوع مصالح مصرفي و تزئينات داخلي آنهاست؛ چنانكه به آنها كاروانسراهاي شاهي و يا كاخ رباط مي گفته اند؛ زيرا برخي براي سكونت شاهان، امرا، وزرا و درباريان به هنگام سفر ساخته شده و در ساخت آنها از سنگ ها و آجرهاي مقاوم استفاده كرده اند و هنرمندان وقت به كار تزئين بنا پرداخته اند. همچنين مكان ساخت كاخ رباط ها موقعيت استراتژيك داشته است.
* گمانه هاي تاريخ
با توجه به متن كتيبه اي آجري زير ايوان انتهايي كه در ناحيه پاطاق قوس سر در آن هنوز باقيمانده است، مي توان گفت اين بنا در سال ۵۴۹ هـ . ق و در دوران حكومت سلطان سنجر سلجوقي ساخته شده است.
آندره گدار در كتاب «آثار ايران» در مورد نام رباط شرف و باني آن نوشته است: من فقط يك نفر را مي شناسم كه در عصر سلجوقي توانسته است چنين بناي عظيمي بسازد و او شرف الدين ابوطاهرابن سعدالدين علي القمي است.
شرف الدين قمي در سال ۴۸۱ هـ . ق از قم به خراسان رفت و مدت ۴۰ سال حاكم مرو بود و وي سپس در سال ۵۱۵ هـ . ق وزير سلطان سنجر شد. از اين رو مي توان گفت: دوره وزارت او با زمان ساخت رباط شرف مطابقت دارد.
سيدمحسن حسيني نيز در كتاب رباط شرف با استناد به مدارك و متون تاريخي، باني رباط شرف را شرف الدين ابوطاهربن سعدالدين علي القمي دانسته است.
* رباط شرف در جريان تاريخ
تنها كتيبه تاريخ دار بنا، كتيبه اي گچي به خط ثلث و در زير ايوان انتهايي بناست كه سه ضلع ايوان را دربرگرفته است و چون كتيبه هاي ديگر را به خط كوفي نوشته اند، مي توان نتيجه گرفت كه اين كتيبه از كتيبه هاي ديگر جديدتر است؛ چنانكه تاريخ آن سال ۵۴۹ هـ . ق است.
به گفته آندره گدار اين بنا كه در سال ۵۰۸ هـ . ق ساخته شده، در سال ۵۴۸ هـ . ق مورد حمله غزها قرار گرفته و آسيب ديده است. در نتيجه، يك سال بعد، در سال ۵۴۹ آن را بازسازي كرده اند.
چون در بسياري از قسمت هاي بنا، تزئينات گچي بر روي آجر چيني تزئيني قرار گرفته است، مي توان به صحت ادعاي گدار پي برد. اين تزئينات گچي در ديوار جنوبي مسجد حياط اول كه قسمت هايي از گچبري آن ريخته شده، ديده مي شود.
در سال ۱۳۵۶ با خاكبرداري از اتاق هاي رباط شرف، مجموعه اي از ظروف فلزي، فرمان هاي عهد صفوي، سفالينه هاي سلجوقي، سكه هايي از ادوار اسلامي و نيز ظرفي منحصر به فرد متعلق به سده هاي ۴ و ۵ هـ . ق به دست آمد.
به اين ترتيب، روزگار اوج رونق بنا را مي توان همزمان با رونق جاده ابريشم، يعني تا اواخر دوره تيموري دانست. هر چند، با توجه به اسناد به دست آمده، از اين بنا كه مجموعه اي از فرمان ها، دست نوشته ها، تعهدنامه ها و اقرارنامه هاست، به نظر مي رسد از اين كاروانسرا حداقل تا اوايل دوره صفويان استفاده كرده اند. همچنين سفال هاي كشف شده در داخل و اطراف بنا نشانگر تردد اقوام و افراد مهم كشوري در اين مكان است. Best Regard














* چگونگي ساختمان رباط
رباط شرف بنايي است با ۱۰۹ متر طول، ۶۳ متر عرض و ۴ هزار و ۶۴۴ مترمربع زيربنا كه يك ورودي دارد، با يك سردر زيبا؛ ۲ طاق مركب دو طرف آن بوده و يك ايوان ورودي دارد و ميان اين در و حياط يك دالان است. حياط اول را به شكل مستطيل ساخته اند و در دو سوي مدخل آن دو تالار دراز براي اقامت نگهبانان بنا شده است. در دو طرف ديگر حياط كه عرض كمتري دارد، ايوان هايي است كه تا ديوار خارجي امتداد دارد و شامل ۲ اتاق و عمود بر رواق داخلي است. پيش از حياط دوم، دالاني با سردر بلند ساخته شده كه در دو طرف آن ۲ راه هست و هر يك به دري مي پيوندد؛ يكي به در مسجد و ديگري به در ورودي تالار مستطيل شكل.
بناهاي دو سوي حياط دوم نيز چون تأسيسات حياط اول است؛ فقط در جلو اتاق ها، رواقي است كه حياط دوم را دور مي زند.
در طرف راست دالان ورودي به حياط دوم، اتاقي است كه گويا جايگاه نگهبان بوده است؛ ميان اين اتاق و اتاق هاي بالاي دالان نيز پلكاني ساخته اند.
از سر در ورودي و حياط اول كه مي گذريم، به حياط دوم مي رسيم كه در گوشه و كنار آن داربست هاي فلزي برپا كرده اند و نشان مي دهد كه بنا در دست تعمير و بازسازي است.
در حياط مربع شكل دوم آثار يك حوض بزرگ را مي توان ديد. قسمت اصلي بنا در انتهاي حياط دوم است و در پشت ايوان انتهايي آن محوطه اي چهارگوش با ۳ در ساخته اند. روبه روي ايوان، شاه نشين است كه طرف راست آن به اصطبل و طرف چپ بنا، به اتاق ها و حياط هاي خصوصي راه دارد.
در دو طرف شاه نشين، ۲ حياط چهار ايواني كوچك براي استفاده نزديكان و در زير گنبدخانه هاي دو گوشه انتهايي رباط، ۲ حوض انبار ساخته شده است. در دو گوشه حياط دوم نيز ۲ تالار ستوندار بنا كرده اند.
از ويژگي هاي بناي رباط شرف ۲ مسجد آن است كه يكي در طرف چپ دالان ورودي به حياط اول قرار دارد و داراي ۲ ورودي به دالان است؛ مسجد ديگر در طرف چپ دالان ورودي به حياط است و ۲ محراب دارد. همچنين بنا داراي ۶ برج است كه ۴ برج آن در حياط دوم، به صورت هشت گوش ساخته شده و ۲ برج ديگر در حياط اول است. محور اصلي بنا از جنوب شرقي به شمال غربي است و نشان مي دهد كه بنا با توجه به قبله ساخته شده است. در واقع سردر ورودي به حياط دوم- ايوان و شاه نشين روي محور اصلي بنا ساخته شده است.
با توجه به شواهد مي توان نتيجه گرفت كه ابتدا حياط دوم به عنوان رباطي مستقل ساخته شده و سپس حياط اول را به آن افزوده اند؛ در واقع حياط اول براي مردم عادي و حياط دوم براي استفاده اعيان و مأموران عالي رتبه حكومتي ساخته شده است.
* رباط شرف و هنر آجركاري
رباط شرف يكي از بناهاي سبك رازي است و از ويژگي هاي اين سبك استفاده از آجركاري وگچبري تزئيني در سطحي وسيع است و چون كه در ساخت اين بنا از طرح هاي متفاوت آجرچيني ساختماني، آجرچيني تزئيني، فرم هاي آجري و كتيبه هاي خطي آجري، گچبري هاي تزئيني و كتيبه هاي گچي استفاده شده، آن را موزه آجركاري ايران ناميده اند.
آجرهاي اسكلت بنا در نماي اصلي به صورت ۷ جفت كار شده و در فاصله هر دو جفت آجر نگاره گچي است. آجر چيني هاي تزئيني را نيز بيشتر در ناحيه هشت وجهي زير گنبدها و پوشش ها به كار برده اند. همچنين فرم هايي كه از قرار گرفتن آجر به شكل هاي مختلف ايجاد شده در گنبدها حجم و زيبايي خاصي به بنا بخشيده است.
تزئين آجري به شكل طرح هاي هندسي و به كار بردن آجر تراشيده شده فقط در بالاي قوس سردر ورودي اصلي و سردر ايوان انتهاي حياط دوم ديده مي شود. همچنين از سردر ورودي ايوان به حياط اول، سردر ايوان انتهايي در حياط دوم و نيز كتيبه كوچكي در ايوان خاوري حياط دوم كه فقط چند حرف آن باقي مانده است، مي توان آثار كتيبه هاي آجري رباط شرف را مشاهده كرد.
افزون بر اين، روي سردرها ۲ نوع خط آجري قابل ديدن است؛ يكي خط درشت با استفاده از آجرهاي بزرگ كه سردرها را دربرگرفته و در دو طرف سردرها نيز امتداد يافته و ديگر خط باريكي كه به صورت افقي روي طرح هاي هندسي ايوان انتهايي است.
در تزئين بنا نيز از آجرهاي تراشدار استفاده شده است. در اين نوع آجركاري تزئيني، تراش دادن آجرها و كار گذاشتن آنها به صورت پشت سر هم با تركيب چند فرم، به بنا تنوع خاصي بخشيده است. اين نوع آجركاري بيشتر در سقف ها و پوشش ها به كار رفته است.
تاكنون قسمت زيادي از سقف ها و پوشش هاي اين بنا بر اثر مرور زمان و فرسايش فرو ريخته است، اما طاق ها و سقف هاي باقي مانده را مرمت كرده اند تا فرو نريزد. ديگر اين كه، بيشتر پوشش هاي مورد استفاده از نوع طاق گهواره اي است كه در برخي نقاط از برخورد ۲ طاق گهواره اي شكل، شبيه به طاق چهاربخش پديد آمده است.
همچنين طاق هايي موسوم به «كلنبه»، كه داراي گوشه سازي هاي زيباست، قابل مشاهده است. بيشتر طاق ها و قوس ها را به صورت ضربي ساخته اند.
در برخي ورودي ها و طاق ها كه داراي باربري بيشتري هستند از آجرچيني ضربي و روي هر دو استفاده شده است. وجود اين طاق ها موجب شده كه اتاق ها همگي عمود بر حياط مركزي باشند.
نكته گفتني ديگر اين است كه در اين بنا تزئينات گچي به شكل نقش هاي هندسي ، اسليمي و كتيبه است؛ هر چند بيشتر آنها براثر بارش باران فرسوده شده و از ميان رفته است.
در جزوه رباط شرف نوشته سيدمحسن حسيني، به ظروف، فرمان ها دست نوشته ها و فلزات كشف شده در رباط شرف اشاره شده، اما از محل نگهداري اين اشيا سخني به ميان نيامده است. از محوطه كه خارج مي شويم، همگي مبهوت عظمت معماري بنا هستيم، اما يك سؤال در ذهن باقي مي ماند: چرا اينجا راهنمايي ندارد كه در كشف رازهاي اين بناي عظيم تماشاگران را ياري دهد؟ از تسهيلات رفاهي نيز خبري نبود. فقط نگهبان ميانسالي بود كه با اخم گروه را بدرقه كرد! گويا با آمدن ما آرامش او برهم خورده بود. دريغ از يك ليوان آب خنك!
زهره شايان فر


کاروانسرای رباط شرف
ارسال شده در:6 بهمن 1387 هنر های تصویری معماری
کاروانسرای رباط شرف
رباط شرف، كاروانسرای در ۴۵ كيلومتری شهرسرخس است كه در کهن ترین ترين متون جغرافيای اسلامی از رباط به عنوان آبگينه يادكرده اند. طبق مدارك ومتون تاريخی بانی بنای فعلی «شرف الدين ابوطاهربن سعدالدين عل القمی » است كه مدتی حكومت مرو را و سرانجام صدرات سلطان سنجررابرعهده داشت. باتوجه به كتيبه موجود بنای رباط به سال ۵۴۹هجری قمری در زمان سلطان سنجرسلجوقی با مصالح آجر وگچ ساخته شده است و بی شك يكی از شاهكارهای هنر ايرانی به شمار می رود.
اين بنا در حاشيه جاده قديم نيشابور-سرخس (جاده ابریشم)و شش كيلومتری جاده سرخس -مشهد قرار دارد. بعد از تپه های كم ارتفاع روستای شورلق، اين بنای با وقار در ميان بيابان ساكت وآرام خودنمايی می كند.شكل اين رباط از دور به دژی بزرگ شبيه است از داخل به مانند یک کاخ جلوه می کند.
این بنا دو صحن دارد و هرصحن دارای چهار ایوان به شکل چلیپا (صلیب) و شبستان می باشد و همچنین آجر چینی و کتیبه های آن جلوه خاصی دارد.
تصوير
هجوم تاتار و بلاي تيمور و مصيبت ازبك و تكان زلزله و كوبندگي باد و باران در برّ بيابان باشد كه باشد كاروانسراي رباط شرف هنوز استوار است.
اين كاروانسرا يكي از بناهاي كليدي معماري اسلامي به شمار مي‌رود و در معماري ايران نيز جايگاه ويژه‌‌اي دارد. رعايت دقيق و همه جانبه تناسبات و اصول معماري ايراني در طراحي و ساخت و به كارگيري طرح‌هاي آجرچيني متنوع و بديع در نماي ايوان‌ها و طاق‌ها و طاقچه‌ها و گنبدها عناصري هستند كه اين كاروانسراي شاهي را شبيه به يك عمارت قصرگونه قلمداد مي‌كنند.
نقشه ساختماني رباط شرف با ديگر كاروانسراها تفاوت دارد. همچنين وجود كتيبه‌هاي گچي و طرح‌هاي آجرچيني در بقيه كاروانسراها مرسوم نبود.اما در كاروانسراي رباط شرف، تقريباً تمام آجرچيني‌‌هايي كه در نماي ديوارها، گنبدها و طاق‌هاي آن ايجاد شده طرح‌دار مي‌باشند.
از طرفي گچبري‌هاي رباط شرف از جالب‌ترين نمونه‌هاي اين هنر در سده ششم هجري است. تا جايي كه كتيبه‌هاي حاشيه محراب‌هاي دو نمازخانه كاروانسرا، با بهترين كتيبه‌هاي محراب‌هاي مساجد ايران، از لحاظ زيبايي و طرح برابري مي‌كنند.
در اوايل عصر اسلامي، پاسگاه‌هاي مستحكم مرزي به نام«رباط» ايجاد شده بود كه ساكنانش در صورت لزوم در برابر كافران به دفاع مي‌پرداختند. نفرات آنها معمولاً از افراد داوطلبي بودند كه دفاع از آنجا را فريضه‌اي ديني تلقي مي‌كردند و شك نيست كه در عين حال به محافظت از كاروان‌هايي مي‌پرداختند كه در حوزه استحفاظي آنان در رفت و آمد بودند.
بعداً رباط به استحكاماتي گفته شد كه وسعت كافي براي جادادن سكنه محلي را هم داشت.
نام ديگر اين كاروانسرا، ‌آبگينه يا رباط آبگينه بود كه در سال 508هـ.ق توسط شرف‌الدين ملقب به وجيه‌الملك، وزير سلطان سنجر سلجوقي بنا شد. اين كاروانسرا در مسير باستاني مرو- نيشابور، يكي از مسيرهاي اصلي جاده ابريشم قرار داشته و امروزه در مسير توس- سرخس قرار دارد.
منابع :
http://fa.wikipedia.org
www.hamshahrionline.ir
http://super-visor.blogfa.com









* چگونگي ساختمان رباط
رباط شرف بنايي است با ۱۰۹ متر طول، ۶۳ متر عرض و ۴ هزار و ۶۴۴ مترمربع زيربنا كه يك ورودي دارد، با يك سردر زيبا؛ ۲ طاق مركب دو طرف آن بوده و يك ايوان ورودي دارد و ميان اين در و حياط يك دالان است. حياط اول را به شكل مستطيل ساخته اند و در دو سوي مدخل آن دو تالار دراز براي اقامت نگهبانان بنا شده است. در دو طرف ديگر حياط كه عرض كمتري دارد، ايوان هايي است كه تا ديوار خارجي امتداد دارد و شامل ۲ اتاق و عمود بر رواق داخلي است. پيش از حياط دوم، دالاني با سردر بلند ساخته شده كه در دو طرف آن ۲ راه هست و هر يك به دري مي پيوندد؛ يكي به در مسجد و ديگري به در ورودي تالار مستطيل شكل.
بناهاي دو سوي حياط دوم نيز چون تأسيسات حياط اول است؛ فقط در جلو اتاق ها، رواقي است كه حياط دوم را دور مي زند.
در طرف راست دالان ورودي به حياط دوم، اتاقي است كه گويا جايگاه نگهبان بوده است؛ ميان اين اتاق و اتاق هاي بالاي دالان نيز پلكاني ساخته اند.
از سر در ورودي و حياط اول كه مي گذريم، به حياط دوم مي رسيم كه در گوشه و كنار آن داربست هاي فلزي برپا كرده اند و نشان مي دهد كه بنا در دست تعمير و بازسازي است.
در حياط مربع شكل دوم آثار يك حوض بزرگ را مي توان ديد. قسمت اصلي بنا در انتهاي حياط دوم است و در پشت ايوان انتهايي آن محوطه اي چهارگوش با ۳ در ساخته اند. روبه روي ايوان، شاه نشين است كه طرف راست آن به اصطبل و طرف چپ بنا، به اتاق ها و حياط هاي خصوصي راه دارد.
در دو طرف شاه نشين، ۲ حياط چهار ايواني كوچك براي استفاده نزديكان و در زير گنبدخانه هاي دو گوشه انتهايي رباط، ۲ حوض انبار ساخته شده است. در دو گوشه حياط دوم نيز ۲ تالار ستوندار بنا كرده اند.
از ويژگي هاي بناي رباط شرف ۲ مسجد آن است كه يكي در طرف چپ دالان ورودي به حياط اول قرار دارد و داراي ۲ ورودي به دالان است؛ مسجد ديگر در طرف چپ دالان ورودي به حياط است و ۲ محراب دارد. همچنين بنا داراي ۶ برج است كه ۴ برج آن در حياط دوم، به صورت هشت گوش ساخته شده و ۲ برج ديگر در حياط اول است. محور اصلي بنا از جنوب شرقي به شمال غربي است و نشان مي دهد كه بنا با توجه به قبله ساخته شده است. در واقع سردر ورودي به حياط دوم- ايوان و شاه نشين روي محور اصلي بنا ساخته شده است.
با توجه به شواهد مي توان نتيجه گرفت كه ابتدا حياط دوم به عنوان رباطي مستقل ساخته شده و سپس حياط اول را به آن افزوده اند؛ در واقع حياط اول براي مردم عادي و حياط دوم براي استفاده اعيان و مأموران عالي رتبه حكومتي ساخته شده است.
* رباط شرف و هنر آجركاري
رباط شرف يكي از بناهاي سبك رازي است و از ويژگي هاي اين سبك استفاده از آجركاري وگچبري تزئيني در سطحي وسيع است و چون كه در ساخت اين بنا از طرح هاي متفاوت آجرچيني ساختماني، آجرچيني تزئيني، فرم هاي آجري و كتيبه هاي خطي آجري، گچبري هاي تزئيني و كتيبه هاي گچي استفاده شده، آن را موزه آجركاري ايران ناميده اند.
آجرهاي اسكلت بنا در نماي اصلي به صورت ۷ جفت كار شده و در فاصله هر دو جفت آجر نگاره گچي است. آجر چيني هاي تزئيني را نيز بيشتر در ناحيه هشت وجهي زير گنبدها و پوشش ها به كار برده اند. همچنين فرم هايي كه از قرار گرفتن آجر به شكل هاي مختلف ايجاد شده در گنبدها حجم و زيبايي خاصي به بنا بخشيده است.
تزئين آجري به شكل طرح هاي هندسي و به كار بردن آجر تراشيده شده فقط در بالاي قوس سردر ورودي اصلي و سردر ايوان انتهاي حياط دوم ديده مي شود. همچنين از سردر ورودي ايوان به حياط اول، سردر ايوان انتهايي در حياط دوم و نيز كتيبه كوچكي در ايوان خاوري حياط دوم كه فقط چند حرف آن باقي مانده است، مي توان آثار كتيبه هاي آجري رباط شرف را مشاهده كرد.
افزون بر اين، روي سردرها ۲ نوع خط آجري قابل ديدن است؛ يكي خط درشت با استفاده از آجرهاي بزرگ كه سردرها را دربرگرفته و در دو طرف سردرها نيز امتداد يافته و ديگر خط باريكي كه به صورت افقي روي طرح هاي هندسي ايوان انتهايي است.
در تزئين بنا نيز از آجرهاي تراشدار استفاده شده است. در اين نوع آجركاري تزئيني، تراش دادن آجرها و كار گذاشتن آنها به صورت پشت سر هم با تركيب چند فرم، به بنا تنوع خاصي بخشيده است. اين نوع آجركاري بيشتر در سقف ها و پوشش ها به كار رفته است.
تاكنون قسمت زيادي از سقف ها و پوشش هاي اين بنا بر اثر مرور زمان و فرسايش فرو ريخته است، اما طاق ها و سقف هاي باقي مانده را مرمت كرده اند تا فرو نريزد. ديگر اين كه، بيشتر پوشش هاي مورد استفاده از نوع طاق گهواره اي است كه در برخي نقاط از برخورد ۲ طاق گهواره اي شكل، شبيه به طاق چهاربخش پديد آمده است.
همچنين طاق هايي موسوم به «كلنبه»، كه داراي گوشه سازي هاي زيباست، قابل مشاهده است. بيشتر طاق ها و قوس ها را به صورت ضربي ساخته اند.
در برخي ورودي ها و طاق ها كه داراي باربري بيشتري هستند از آجرچيني ضربي و روي هر دو استفاده شده است. وجود اين طاق ها موجب شده كه اتاق ها همگي عمود بر حياط مركزي باشند.
نكته گفتني ديگر اين است كه در اين بنا تزئينات گچي به شكل نقش هاي هندسي ، اسليمي و كتيبه است؛ هر چند بيشتر آنها براثر بارش باران فرسوده شده و از ميان رفته است.
در جزوه رباط شرف نوشته سيدمحسن حسيني، به ظروف، فرمان ها دست نوشته ها و فلزات كشف شده در رباط شرف اشاره شده، اما از محل نگهداري اين اشيا سخني به ميان نيامده است. از محوطه كه خارج مي شويم، همگي مبهوت عظمت معماري بنا هستيم، اما يك سؤال در ذهن باقي مي ماند: چرا اينجا راهنمايي ندارد كه در كشف رازهاي اين بناي عظيم تماشاگران را ياري دهد؟ از تسهيلات رفاهي نيز خبري نبود. فقط نگهبان ميانسالي بود كه با اخم گروه را بدرقه كرد! گويا با آمدن ما آرامش او برهم خورده بود. دريغ از يك ليوان آب خنك!
زهره شايان فر


کاروانسرای رباط شرف
ارسال شده در:6 بهمن 1387 هنر های تصویری معماری
کاروانسرای رباط شرف
رباط شرف، كاروانسرای در ۴۵ كيلومتری شهرسرخس است كه در کهن ترین ترين متون جغرافيای اسلامی از رباط به عنوان آبگينه يادكرده اند. طبق مدارك ومتون تاريخی بانی بنای فعلی «شرف الدين ابوطاهربن سعدالدين عل القمی » است كه مدتی حكومت مرو را و سرانجام صدرات سلطان سنجررابرعهده داشت. باتوجه به كتيبه موجود بنای رباط به سال ۵۴۹هجری قمری در زمان سلطان سنجرسلجوقی با مصالح آجر وگچ ساخته شده است و بی شك يكی از شاهكارهای هنر ايرانی به شمار می رود.
اين بنا در حاشيه جاده قديم نيشابور-سرخس (جاده ابریشم)و شش كيلومتری جاده سرخس -مشهد قرار دارد. بعد از تپه های كم ارتفاع روستای شورلق، اين بنای با وقار در ميان بيابان ساكت وآرام خودنمايی می كند.شكل اين رباط از دور به دژی بزرگ شبيه است از داخل به مانند یک کاخ جلوه می کند.
این بنا دو صحن دارد و هرصحن دارای چهار ایوان به شکل چلیپا (صلیب) و شبستان می باشد و همچنین آجر چینی و کتیبه های آن جلوه خاصی دارد.
تصوير
هجوم تاتار و بلاي تيمور و مصيبت ازبك و تكان زلزله و كوبندگي باد و باران در برّ بيابان باشد كه باشد كاروانسراي رباط شرف هنوز استوار است.
اين كاروانسرا يكي از بناهاي كليدي معماري اسلامي به شمار مي‌رود و در معماري ايران نيز جايگاه ويژه‌‌اي دارد. رعايت دقيق و همه جانبه تناسبات و اصول معماري ايراني در طراحي و ساخت و به كارگيري طرح‌هاي آجرچيني متنوع و بديع در نماي ايوان‌ها و طاق‌ها و طاقچه‌ها و گنبدها عناصري هستند كه اين كاروانسراي شاهي را شبيه به يك عمارت قصرگونه قلمداد مي‌كنند.
نقشه ساختماني رباط شرف با ديگر كاروانسراها تفاوت دارد. همچنين وجود كتيبه‌هاي گچي و طرح‌هاي آجرچيني در بقيه كاروانسراها مرسوم نبود.اما در كاروانسراي رباط شرف، تقريباً تمام آجرچيني‌‌هايي كه در نماي ديوارها، گنبدها و طاق‌هاي آن ايجاد شده طرح‌دار مي‌باشند.
از طرفي گچبري‌هاي رباط شرف از جالب‌ترين نمونه‌هاي اين هنر در سده ششم هجري است. تا جايي كه كتيبه‌هاي حاشيه محراب‌هاي دو نمازخانه كاروانسرا، با بهترين كتيبه‌هاي محراب‌هاي مساجد ايران، از لحاظ زيبايي و طرح برابري مي‌كنند.
در اوايل عصر اسلامي، پاسگاه‌هاي مستحكم مرزي به نام«رباط» ايجاد شده بود كه ساكنانش در صورت لزوم در برابر كافران به دفاع مي‌پرداختند. نفرات آنها معمولاً از افراد داوطلبي بودند كه دفاع از آنجا را فريضه‌اي ديني تلقي مي‌كردند و شك نيست كه در عين حال به محافظت از كاروان‌هايي مي‌پرداختند كه در حوزه استحفاظي آنان در رفت و آمد بودند.
بعداً رباط به استحكاماتي گفته شد كه وسعت كافي براي جادادن سكنه محلي را هم داشت.
نام ديگر اين كاروانسرا، ‌آبگينه يا رباط آبگينه بود كه در سال 508هـ.ق توسط شرف‌الدين ملقب به وجيه‌الملك، وزير سلطان سنجر سلجوقي بنا شد. اين كاروانسرا در مسير باستاني مرو- نيشابور، يكي از مسيرهاي اصلي جاده ابريشم قرار داشته و امروزه در مسير توس- سرخس قرار دارد.
منابع :
http://fa.wikipedia.org
www.hamshahrionline.ir
http://super-visor.blogfa.com














رباط شرف
از سمت مشهد به شهرستان سرخس پس از گذر کردن از مزداوند(مزدوران) و کوههای بلند کپه داغ در روستای شورلق به سمت راست جاده ای ما را به سمت رباط شرف میبرد در بیابانی که فقط در بعضی از فصول سال گوسفندان در آن به چرا می پردازند از دور چیزی شبیه به کاروانسرایی نمودار است. از این گونه کاروانسراها در میان بیابانهای لم یزرع و حتی در میان کویر مرکزی ایران زیاد دیده میشود. مردم در زمانهای قدیم با اسب یا شتر و یا کجاوه و پالکی مسافرت می کردند و ناچار بودند در فاصله های معینی برای استراحت خود و تغذیة دوابشان توقف کنند و وجود چنین کاروانسرایی در میان راه برایشان بسیار ذی قیمت بود.
اگر حال حاضر را در نظر بگیریم این کاروانسرا در بدترین نقطه‌ای که در جهان ممکن است ساخته شده است، ولی به همین دلیل در این نقطه ساخته شده زیرا وسیله ای بوده است که در آن نقطة سخت و بد مسافران بتوانند در پناه قرار گیرند و آسایشی داشته باشند. از آنجا که این مسیر راه ابریشم و کلید دستیابی به مرو و بلخ و شهرهای شمال شرق خراسان بزرگ بوده برای طی راه از نیشابور به مرو ، کاروان‌ها ناچار بودند از این محل عبور نمایند.
حمدالله مستوفی راجع به این راه میگوید: از نیشابور تا ده باد هفت فرسنگ فاصله است و از آنجا راه هرات از دست راست منشعب میگردد ، و اگر از ده باد به طرف چپ برویم پس از طی 5 فرسنگ به دهکدة خاکستر میرسیم و اگر سه فرسنگ دیگر طی کنیم به رباط سنگ خواهیم رسید و پس از شش فرسنگ دیگر به رباط مار میرسیم و پس از هفت فرسنگ دیگر رباط توران ( یا نوران ) پدیدار می‌شود و باز پس از هفت فرسنگ دیگر از دو گردنه عبور می‌کنند که هر کدام در حدود نیم فرسنگ طول دارد و به رباط آبگینه می رسند و سرخس در شش فرسنگی آن قرار دارد.
این رباط آبگینه بدون شک همان رباط شرف است که ما امروز از آن صحبت می کنیم و در زمان مغول به علت زیبایی آن تحت نام رباط آبگینه شناخته شده است.
حمدالله مستوفی راجع به این راه میگوید: از نیشابور تا ده باد هفت فرسنگ فاصله است و از آنجا راه هرات از دست راست منشعب میگردد ، و اگر از ده باد به طرف چپ برویم پس از طی 5 فرسنگ به دهکدة خاکستر میرسیم و اگر سه فرسنگ دیگر طی کنیم به رباط سنگ خواهیم رسید و پس از شش فرسنگ دیگر به رباط مار میرسیم و پس از هفت فرسنگ دیگر رباط توران ( یا نوران ) پدیدار می‌شود و باز پس از هفت فرسنگ دیگر از دو گردنه عبور می‌کنند که هر کدام در حدود نیم فرسنگ طول دارد و به رباط آبگینه می رسند و سرخس در شش فرسنگی آن قرار دارد.
این رباط آبگینه بدون شک همان رباط شرف است که ما امروز از آن صحبت می کنیم و در زمان مغول به علت زیبایی آن تحت نام رباط آبگینه شناخته شده است.
آقای محمود راد در مورد این بنا چنین گفته است: ( آثار ایران جلد 4 جزوة1 ) احتمالاً این بنا از شرف الدین ابو طاهر بن سعد الدین بن علی است که در سال 481 هجری به خراسان آمد
فی عالی دوله السلطان المعظم شاهانشاه الأعظم مالک رقاب الأمم سیّد ملوک العرب و العجم أطال الله بقاه معزّ الدنیا ابو الحرث سنجر بن ملک شاه برهان امیر المؤمنین أعزّ الله انصاره و باهتمام خاتون ……. و المسلمین ملکه نساء العالمین معّزه آل افراسیاب قتلغ بلکا سیّده ترکان . بنت الخاقان الأعظم أدام علاها ……. الله فی شهور سنه تسع و أربعین و خمسمائه
و مدت چهل سال حکومت مرو را بر عهده داشت و در تاریخ 515 هجری به وزارت سلطان سنجر رسید .
ادر ایوان شمالی کتیبه ای که در صفحة قبل ملاحظه می‌گردد خوانده می‌شود و بنا براین معلوم می‌شود که در سال 549 در زمان پادشاهی سلطان سنجر در ایوان انتهای صحن رباط تعمیراتی شده است.
ما می دانیم که در سال 548 هجری ترکان غز، سلطان سنجر را اسیر کردند این ترکها در مراتع اطراف بلخ به سر می بردند و هر سال 24000 گوسفند به آشپزخانة سلطان سنجر می فرستادند. طرز رفتار وصول کنندگان این مالیات باعث اغتشاشات و خونریزی‌هایی شد و در نتیجه حاکم بلخ از سلطان سنجر تقاضا کرد به او اختیار دهد تا این ترکهای نا‌آرام را مطیع ساز د و به جای 24 هزار گوسفند از آنان 30 هزار گوسفند مطالبه نمود. ولی ترکان غز این حاکم خونریز را از بلخ بیرون کردند و سلطان سنجر پس از مشورت با اطرافیان تصمیم گرفت به بلخ برود. ترکان معذرت طلبیده پیشنهاد کردند صد هزار دینار و هزار غلام بدهند ولی سلطان عذر آنها را نپذیرفت.
وقتی سلطان سنجر نزدیک چادرهای ترکان غز رسید آنها با زن و بچه‌هایشان به حالت تضرع پیش آمدند و معذرت خواستند و پیشنهاد کردند که به تعداد خانواده‌هایشان شمش های نقره به او تقدیم کنند. امرای سلطان مانع پذیرفتن این پیشنهاد شدند و جنگی در گرفت و ترکان غز که ناامید بودند چنان مبارزه کردند که قشون سنجر را در هم شکستند و خود او را اسیر کرده به مرو بردند. سپس عده ای ماجراجو به آنان ملحق شده به طرف نیشابور روان گردیدند و چون مردم نیشابور مقاومتی نشان دادند و چند نفر از ترکان کشته شدند دستور قتل عام شهر را دادند و مسجد بزرگ آن شهر را سوزاندند. سپس در خارج شهر چادر زده هر روز برای آزار مردمان وارد شهر می شدند و در شهر‌های دیگر خراسان نیز به همین طریق رفتار کردند.
در تاریخ 550 هجری هنگامی که سنجر در قید اسارت آنان بود انوری می گوید: مساجد را در شهر به عنوان اصطبل چهار پایانشان اختیار کرده بودند و در هیچ محلی خطبه ای خوانده نمی شد زیرا نه خطبه خوان و نه منبری باقی مانده بود.
بنابر این احتمال دارد که در سال 548 هنگام واقعة ترکان غز در رباط‌ شرف نیز خرابی‌هایی بوجود آمده باشد و سال بعد تعمیراتی در آن به عمل آمده و این کتیبه مربوط به همان زمان است.
رباط شرف با وجود خرابی‌هایش امروز بسیار زیباست. از خارج دیوارهای آجریش محکم و قوی است و از داخل زبنت‌هایش به منزلة شاهکارهای بزرگی از هنر آجر‌تراشی و گچ بری ایران است، در کنارش آب انبار بزرگی است که آب باران در آن ذخیره می گردد زیرا اطراف آن چشمه یا رودخانه یا قناتی نیست.
رباط شرف دو حیاط دارد و در هر یک از حیاط ها چهار ایوان است. اتاق های متعدی در اطراف حیاط‌هاست که محل اقامت مسافران بوده است. در یکی از اتاق‌ها محرابی است که در آن نماز خوانده میشد. حیاط دومی بزرگتر حیاط اولی و زیباتر از آن است و محل اقامت بزرگان یا شخص پادشاه بوده است.


کاروانسرای رباط شرف در ۴۵ کیلومتری شهر سرخس واقع است.
در کهن‌ترین متون جغرافیای اسلامی از رباط به عنوان آبگینه یاد کرده‌اند.
طبق مدارک و متون تاریخی بانی بنای فعلی شرف الدین ابوطاهربن سعدالدین عل القمی است که مدتی حکومت مرو را و سرانجام صدارت سلطان سنجررابرعهده داشت.
بنای رباط به سال ۵۴۹ قمری در زمان سلطان سنجرسلجوقی با مصالح آجر و گچ ساخته شده است و یکی از شاهکارهای هنر ایرانی به شمار می‌رود.
این بنا در حاشیه جاده قدیم نیشابور - سرخس (جاده ابریشم) و ۶ کیلومتری جاده سرخس - مشهد قرار دارد.
بعد از تپه‌های کم ارتفاع روستای شورلق، این بنا در میان بیابان ساکت و آرام خودنمایی می‌کند.
شکل این رباط از دور به یک قلعه بزرگ شبیه است اما از داخل به مانند یک کاخ جلوه می‌کند.
کاروانسرای رباط شرف دو صحن دارد و هرصحن دارای ۴ ایوان به شکل چلیپا (صلیب) و شبستان می‌باشد و همچنین آجر چینی و کتیبه‌های آن جلوه خاصی دارد.
این کاروانسرا یکی از بناهای کلیدی معماری اسلامی [عجایب ایران: کاروانسرای رباط شرف] به شمار می‌رود و در معماری ایران نیز جایگاه ویژه‌‌ای دارد.
رعایت دقیق و همه جانبه تناسبات و اصول معماری ایرانی در طراحی و ساخت و به کارگیری طرح‌های آجرچینی متنوع و بدیع در نمای ایوان‌ها و طاق‌ها و طاقچه‌ها و گنبدها عناصری هستند که این کاروانسرای شاهی را شبیه به یک عمارت قصرگونه قلمداد می‌کنند.
نام دیگر این کاروانسرا، ‌آبگینه یا رباط آبگینه بود که در سال ۵۰۸ قمری توسط شرف‌الدین ملقب به وجیه‌الملک، وزیر سلطان سنجر سلجوقی بنا شد.
گچبری‌های رباط شرف از جالب‌ترین نمونه‌های این هنر در سده ششم هجری است تا جایی که کتیبه‌های حاشیه محراب‌های دو نمازخانه کاروانسرا، با بهترین کتیبه‌های محراب‌های مساجد ایران، از لحاظ زیبایی و طرح برابری می‌کنند.
نقشه ساختمانی رباط شرف با دیگر کاروانسراها تفاوت دارد. وجود کتیبه‌های گچی و طرح‌های آجرچینی در بقیه کاروانسراها مرسوم نبود.
اما در کاروانسرای رباط شرف، تقریباً تمام آجرچینی‌‌هایی که در نمای دیوارها، گنبدها و طاق‌های آن ایجاد شده طرح‌دار می‌باشند.


رباط شرف
رباط شرف بين مشهد و سرخس در کنار راه قديم نيشابور به مرو واقع شده است و امروز از جاده اصلی مشهد - سرخس شش کيلومتر واز سرخس از جاده کنونی پنجاه و شش کيلومتر فاصله دارد. اين کاروان*سرا از بناهای عصر سلجوقی است. نام اين کاروان*سرا هميشه رباط شرف نبوده است و در برخی متون کهن از آن به نام رباط آبگينه ياد آوری کرده اند. اين بنا در سال 508 ه- ق ساخته شده است و درسال 548 ه-ق در اثر حمله مغوها آسيب فراوانی ديده است.
بنای رباط شرف دارای چهار ايوان به شکل چليپا (صليب) و شبستان*است.*آجرچينی و کتيبه*هايی که در اين رباط به چشم می خورد جلوه*ای خاص دارند. رباط شرف 4644 مترمربع زيربنا دارد. تمام اين زيربنا در اطراف دو حياط بزرگ واقع شده است. دو حياط کوچک با طرح چهار ايوان نيز در دوطرف شاه نشين حياط دوم قرار گرفته، اين حياط های کوچک 16 متر مربع و به ابعاد 4*4 متر است. حياط بزرگ اول مستطيل است به ابعاد 16.4*32.48 متر و حياط دوم مربعی است به ابعاد 31.75*31.4 متر که در وسط آن يک حوض هنوز باقی است. در اين بنا دو مسجد وجود دارد يکی در طرف چپ دالان ورودی به حياط و ديگری در طرف چپ دالان ورودی به حياط دوم. بنای رباط شرف به طور کلی به سمت قبله ساخته شده است وجود يک محراب در مسجد حياط اول و دو محراب در مسجد حياط دوم و محراب آجری قسمت خارج رباط به نظر می رسد به عنوان نشانه قبله ساخته شده است اين موضوع را ثابت می کند. اين بنا 6 برج دارد.


رباط شرف
رباط یا کاروانسرای شرف یکی از آثار مهم دوره سلجوقی در قسمت شرقی راه سرخس قرار گرفته است. این کاروانسرا در ۵۴۹ هجری، مصادف با سلطنت سلطان سنجر، تکمیل شده است و بانی آن فردی است به نام شرف الدین ابوطاهر بن سعدالدین علی القمی که مدتی حکومت مرو و سرانجام صدارت سلطان سنجر را بر عهده داشت.
این بنا در طول حکومت ۱۵۰ ساله سلجوقیان بارها تعمیر گردیده است. رباط شرف دارای دو حیاط چهار ایوانی است. ورودی کاروانسرا با کتیبه آجری بسیار زیبایی تزیین شده است. بنا از خارج دارای شش برج است. در این رباط سه محراب گچ بری شده قرار داشته که امروزه دو تا از آنها موجود می باشد.
بسیاری از محققان از بنای شرف تحت عنوان موزه هنرهای اسلامی نام می برند. چرا که تنوع گچ بری، آجرکاری و تلفیق گچ و آجر در این بنا قابل توجه است و هر یک از آنها در ردیف شاهکارهای هنری قرن چهارم و پنجم هجری قرار میگیرند. تصاویر رباط شرف توسط نویسنده وبلاگ در زمستان ۸۵ از این بنا گرفته شده است.


قلعه رباط شرف مشهد
این رباط در ۱۳۶ کیلومتری شرق مشهد به سمت سرخس در ناحیه آب و هوایی نیمه بیابانی واقع شده است . برخی پژوهشگران با توجه به متن کتیبه آجری پشتیبانی ایوان انتهایی و سبک معماری بنا ساخت آنرا سال ۵۰۸ ه. ق میدانند با توجه به این تاریخ به نظر می رسد بانی رباط شرف « شرف الدین علی قمی» ملقب به وجیه الملک است . وی از سال ۴۸۱ حاکم مرو و در سال ۵۱۵ به وزارت سلطان سنجر سلجوقی رسید . رباط شرف کاروانسرایی است بزرگ با پلان مستطیلی به طول ۱۰۹ متر و عرض ۶۳ متر در بر گیرنده دو حیاط وسیع و فضاهایی همچون ایوان رفیع ورودی ، نماز خانه ، اتاق نگهبانی ، اصطبل ها، حجره ها و اتاق های متعدد. این بنا در معماری ایران جایگاه ویژه ای دارد، رعایت دقیق و همه جانبه تناسبها و اصول معماری ایرانی در طراحی و ساخت ، به کار کیری طرح های آجر چینی متنوع و بدیع در نمای ایوانها ، طاقها ، طاقچه ها و گنبدها و همچنین ایجاد نقوش زیبای گچبری در زیر ایوانها و محراب نماز خانه ها این کاروانسرا را در ردیف ارزشمندترین بناهای دوره سلجوقی در قلمرو معماری اسلامی قرار داده است


رباط شرف، کاروانسرایی در 45 کیلومتری شهرسرخس است که در کهن‌ترین متون جغرافیای اسلامی از رباط به عنوان آبگینه یاد کرده‌اند.
طبق مدارک و متون تاریخی بانی بنای فعلی «شرف الدین ابوطاهربن سعدالدین عل القمی» است که مدتی حکومت مرو و سرانجام صدارت سلطان سنجر را برعهده داشت. باتوجه به کتیبه موجود بنای رباط به سال 549 هجری قمری در زمان سلطان سنجر سلجوقی با مصالح آجر و گچ ساخته شده ‌است و بی‌شک یکی از شاهکارهای هنر ایرانی به شمار می‌رود.
این بنا در حاشیه جاده قدیم نیشابور سرخس (جاده ابریشم) و 6 کیلومتری جاده سرخ مشهد بعد از تپه‌های کم ارتفاع روستای شورلق قرار دارد. شکل این رباط از دور به دژی بزرگ شبیه‌ است از داخل به مانند یک کاخ جلوه می‌کند. این بنا دو صحن دارد و هر صحن دارای چهار ایوان به شکل چلیپا (صلیب) و شبستان می‌باشد و همچنین آجر چینی و کتیبه‌های آن جلوه خاصی دارد. در این رباط چند مسجد و محراب دیده می‌شود که همه با کتیبه‌های گلی و گچی تزئین شده‌اند. کتیبه‌ها عمدتا باقی مانده از دوران سلجوقی است. در وسط رباط حوض بزرگ، در اضلاع جنوبی دو اصطبل برای استراحت اسب‌ها و در اطراف دهلیزهائی برای اسکان مسافران وجود دارد.


رباط شرف
رباط شرف، در ۴۵ کیلومتری شهر سرخس واقع شده است که در کهن ترین متون جغرافیای اسلامی از رباط به عنوان آبگینه یاد کرده اند. طبق مدارک و متون تاریخی بانی بنای فعلی شرف الدین ابوطاهربن سعدالدین عل القمی است که مدتی حکومت مرو را و سرانجام صدارت سلطان سنجر را بر عهده داشت.
با توجه به کتیبه موجود بنای رباط به سال ۵۴۹ هجری قمری در زمان سلطان سنجر سلجوقی باز می گردد این کاروانسرا با مصالح آجر و گچ ساخته شده است و بی شک یکی از شاهکارهای هنر ایرانی به شمار می رود.این بنا در حاشیه جاده قدیم نیشابور- سرخس(جاده ابریشم) و شش کیلومتری جاده سرخس- مشهد قرار دارد. بعد از تپه های کم ارتفاع روستای شورلق، این بنای باوقار در میان بیابان ساکت و آرام خودنمایی می کند.


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: عكس - گزارش تصويري
محسن موسوی زاده : دانشجویان جوان ما ضرب نخورید با این گذارش مبسوط
رباط شرف، کاروانسرايي در 45 کيلومتري شهرسرخس است که در کهن‌ترين متون جغرافياي اسلامي از رباط به عنوان آبگينه يادکرده‌اند. طبق مدارک و متون تاريخي باني بناي فعلي «شرف الدين ابوطاهربن سعدالدين عل القمي» است که مدتي حکومت مرو و سرانجام صدارت سلطان سنجر را برعهده داشت. باتوجه به کتيبه موجود بناي رباط به سال 549 هجري قمري در زمان سلطان سنجر سلجوقي با مصالح آجر و گچ ساخته شده ‌است و بي‌شک يکي از شاهکارهاي هنر ايراني به شمار مي‌رود.
اين بنا در حاشيه جاده قديم نيشابو- سرخس (جاده ابريشم) و 6 کيلومتري جاده سرخ- مشهد بعد از تپه‌هاي کم ارتفاع روستاي شورلق قرار دارد. شکل اين رباط از دور به دژي بزرگ شبيه‌ است از داخل به مانند يک کاخ جلوه مي‌کند.
اين بنا دو صحن دارد و هر صحن داراي چهار ايوان به شکل چليپا (صليب) و شبستان مي‌باشد و همچنين آجر چيني و کتيبه‌هاي آن جلوه خاصي دارد. در اين رباط چند مسجد و محراب ديده مي‌شود که همه با کتيبه‌هاي گلي و گچي تزئين شده‌اند. کتيبه‌ها عمدتا باقي مانده از دوران سلجوقي است. در وسط رباط حوض بزرگ، در اضلاع جنوبي دو اصطبل براي استراحت اسب‌ها و در اطراف دهليزهائي براي اسکان مسافران وجود دارد.


1- رباط شرف: ثبت تاریخی 359
رباط شرف در فاصله 150 کیلومتری مشهد و 5 کیلومتری جنوب جاده سرخس در نزدیکی دهکده شورلق واقع است.
به نظر می رسد که محل مزبور برترین محلی بوده است که برای سکونت اختیار شد. ولیکن در زمان قدیم جاده (نیشابور- مرو) که جاده بزرگ خراسان بوده از همین محل می گذشته است.
ساختمان عظیم آن از مهمترین ابنیه تاریخی خراسان به شمار می رود. آندره گدار در کتاب آثار ایران تاریخ بنای رباط را اوایل عهد سلجوقی ذکر می کند. و کتیبه ای که در زیر پایه زیر طاق ایوان اصلی نصب است حاکی است که در زمان سلطان سنجر تعمیر اساسی شده و ملحقاتی به آن اضافه شده است. در کتیبه ایوان شمالی تاریخ 549 هجری قمری ثبت شده است. این رباط دارای دو محوطه است که در هر یک چهار ایوان ساخته شده و در اطراف این محوطه حجرات متعددی است که محل اقامت کاروانیان بوده است. محوطه اولی اختصاص به مسافران عادی و کم بضاعت داشته و دارای چند اتاق یا حجره و دهلیز بوده و صحن دوم دارای رواق ها و حجره ها و وسایل آسایش بیشتری بوده و احتمالاً برای استراحت و پذیرایی سلاطین و رجال عالی مقام اختصاص داشته است.












Robat Sharaf Castle
This Castle located in Sarakhs city.
Sarakhs is a city of Khorasan Razavi province.
For further information about all Castles in IRAN, click here.
This castle is located between Mashad and Sarakhs and is 6 km. south of ‘Shorlaq’. This piece of architecture stands from the time of the Saljuqi period. From its facade its much ‘Castle-like’ and powerful, but the inside view has more resemblance to a palace. This structure contains two courtyards and each courtyard contains four cross shaped terraces along with Shabestan. Fine pieces of architecture with brick works can be noted besides inscriptions that prove to be eye-catching.


Caravanserai (caravansary, karvansara) is a compound word combining "caravan" (karavan) with "sara". A caravan means a group of travelers and sara a home, place or building. Caravanserai is thus a place where the traveler can reside and rest from his or her journey .
Remains of these early hotels and resting places are scattered along the roads and in the cities of Iran. M any caravanserai are considered to be both artistic and architectural masterpieces of their age.
The first caravanserais were built when the Achaemenid Empire (circa 550–330 BC) ruled Persia. Along with the development of road systems and the increase in the number of travelers and merchants during this time, these old roadside inns increased and flourished. Shah Abbas I (1571-1629) is credited with building a network of caravanserai across Iran during the much later Safavid dynasty.


Caravansérail robat-e sharaf
Iran > Le collier du désert > Robat-e Sharaf > Monument
Caravansérail robat-e sharaf
© Jean-Bernard Techoueyres août 2007
Situé à 130 kms de Mashhad,ce caravansérail est situé sur la route caravanière reliant neyshapur à merv;c'est une splendide construction en briques cuites (xii ème siècle).


From my dear frind Lucy
The Ribat-i Sharaf is a caravanserai, or rest place for travellers, that is located in northern Iran between Merv and Nishapur. Built in the 12th century (circa 1114), the building looks like a fortified rectangle from the exterior. The courtyard and four Iwan floorplan is that of the traditional Standard Iranian Mosque. The walls and the pishtaq, the entrance way inside an iwan, are decorated with vegetal and geometric patterning that function to provide a good example of the "Textile Metaphor" seen in Middle Eastern architecture of this era.
If I were to choose a photo I like the most from my last trip to Iran, it would probably be one from the series of this particular shoot. I had a vision of photo of mysterious woman I wanted to capture in Iran. I got quite close to it in Virani Caravanserai which I have posted before, but because they turned the Caravanserai into museum, there were too many objects around. I wanted to capture one of these old caravanserais in its original style. My friends took me for an amazing trip to this Sharaf Caravanserai which is probably 30km from Afghanistan & Turkmenistan border. It is incredible place and one of the best preserved Caravanserai I’ve seen. I only had to find the right place within and this hall was nearly what I was searching for, it had wonderful natural light coming through the window and doorway which nicely reflected on the opposite wall. My “mysterious woman” friend Mahshid took her chador with her and was kind enough to complete my vision. Photo as you see it is the way it came straight from camera, no PP done at all. Effect of the blurred walls is achieved by zooming out with lens while taking photo. The effect works so well here as walls had wonderful bricks, it gives the photo such a dynamic feeling while keeping the central object (mystery woman) in focus.


Ribat-i Sharaf
Ribat-i Sharaf
[ View thumbnail images ]
Variant Names Robat-e Sharaf, Robat-i Sharaf, Robat-e-Sharaf, Robat-i-Sharaf, Robat Sharaf, Ribat Sharaf, Rabat Sharaf Caravanserai, Ribat-i Sharaf
Street Address On the road between Mashad and Sarakhs, 6 kilometers south of Shorleq or Shurloq
Location Ribat-i Sharaf
Date 1114-1115, 1154-1155
Style/Period Seljuk
Century 12th
Building Types commercial, palatial
Building Usage caravanserai, palace
Keywords 777 core monuments
Notes
Located in a desert area on the Khorasan route between Merv (near present-day Mary, Turkmenistan) and Nishapur, also known as the "Shi'a Pilgrim Road," the Ribat-i Sharaf was both a commercial outpost and a palace. It is believed to have been built by Sharaf ad-din Ibn Taher, who was both governor of Khorasan for forty years and minister during the reign of Sultan Sanjar (1118-57). Although it was heavily damaged by Ghuzz nomads in the middle of the twelfth century, it was restored shortly thereafter by Terkan bint al-Kaghan, the wife of Sultun Sanjar, in 1154.
The plan of the Ribat-i Sharaf is composed of two courts set in a rectangular enclosure; a rectangular courtyard measuring 32.4 by 16.5 meters is followed by a larger, approximately square courtyard that measures 31.8 by 31.3 meters. Along the axis beginning at the entry iwan and terminating at the large dome hall of the larger square courtyard, each side is a mirror copy of the other. The rectangular courtyard served as a caravanserai, while the inner courtyard was of a more private nature, used by the sultan and other officials. In it could be found all the amenities considered necessary at the time, addressing the needs both of the general public and of the royal retinue. The spaces surrounding both courtyards included a mosque, accommodation, spaces for meetings and gatherings, stables, a kitchen, and a water reservoir.
Entered from the southeast, the entry pishtaq leads into the long iwan of the public courtyard. Rooms flank it on each side, with a mosque directly adjacent to it to the southwest. Within the four-iwan courtyard, the iwan leading into the private courtyard of the ribat is emphasized, as it is set on a blank wall of brick that extends almost all the way to the exterior wall. This creates a long corridor to each side, making a clear distinction between the public and private zones. The two lateral iwans lead into domed rooms and are each flanked by a pointed arch opening.
Perhaps the only instance in the plan where one side does not mirror the other is the mosque found adjacent to the southwest iwan in the square courtyard, located similarly to the mosque off the public courtyard). This mosque is composed of two spaces, each with its own mihrab, that are linked by openings at each of the sides. A four-iwan courtyard, each iwan is flanked by three pointed-arch openings of equal size. The iwans and pointed arch openings flanking them lead into one another around the courtyard, programmatically working like an arcade. As in the smaller rectangular courtyard, the lateral iwans of the square courtyard also lead to domed rooms. The last two lateral rooms at the northwest corners of the madrasa also have domes, while the principal iwan terminates in a domed square room that protrudes on the exterior, appearing as a rectangular bastion with chamfered corners. To each side of the northwest central iwan, and in line with each of the corner courtyard openings, is a small square courtyard. An opening on each of its sides leads to small rooms surrounding it.
Since the Ribat-i Sharaf was built as an outpost in the desert, it was built to be seen from all sides. There is only one entrance into the complex, found on the southeast elevation. The main entrance elevation is articulated by a large entry iwan flanked by two niches of smaller size. A mihrab is located on the northeast side of the entry iwan, providing for visitors on the exterior to exercise their faith. Semi-octagonal bastions mark the two front corners; three semi-circular bastions, creating a trefoil shape, occupy the corners of the rear elevation. The transition from the public zone of the narrower rectangular court and the square court is articulated on the exterior wall with a broad bastion on each side that is composed of a semicircle split apart with a triangular protrusion. Each of the niches to the side of the entry pishtaq are composed of a trefoil arch set within a pointed arch, which is itself set within a frame of brickwork. The tripartite composition of the entrance extends above the perimeter walls of the ribat, with the entry pishtaq raised above the rest, and a band of Kufic inscription in stucco tying the three components together. The entry pishtaq is composed of a relatively squat pointed arch set within a frame with spandrels covered with a geometric pattern of brick.
The northwest iwan of the rectangular courtyard that leads into the square courtyard is composed of a pointed arch set within a frame of brickwork with a panel of a diamond pattern on each side, and flanked on each side by quarter cylinders that contain circular staircases behind them. The iwan parallel to this one on the northwest side of the square courtyard is composed similarly to that of the entry pishtaq, with a pointed arch set within a frame with spandrels covered in a brick geometric pattern surrounded by a wide band of Kufic inscription in stucco. Each opening flanking the iwans of the square courtyard is articulated similarly, with a squat pointed-arch opening set in another pointed arch that is filled with a geometric pattern of brick: those at the edges with a triangle pattern made of vertical and horizontal brick, and those in the middle with a geometric pattern of intersecting horizontal and vertical bricks. Each opening is separated by three vertical bands of brickwork, and the center has a trefoil arch niche.
Rather than tile work, the entire complex is ornamented with various geometric patterns of brickwork and stucco patterns that are both vegetal and geometric.
Sources:
Hoag, John D. 1977. Islamic Architecture. New York: H. N. Abrams, 201, plates 253-54.
Hillenbrand, Robert. 2000. Islamic Architecture: Form, Function, and Meaning. Edinburgh: Edinburgh University Press, 333, 338-9, 342, 344-6, 429, 549.
Kiani, M.Y.. 1981. Robat-e Sharaf. Tehran: National Organization for the Preservation of Iranian Historical Monuments, Ministry of Culture and Higher Education.
Pope, Arthur Upham. 1965. Persian Architecture: the Triumph of Form and Color. New York: George Braziller, 131.
Pourjavady, N. 2001. The Splendour of Iran Vol II. London: Booth-Clibborn Editions, 17, 24-25, 405, 478.

















Ribat-i Sharaf
Variant Names Robat-e Sharaf, Ribat Sharaf, Robat Sharaf, Rubat Sharaf
Province Khorasan Province
Country Iran
Latitude 36 20 N
Longitude 60 39 E
[ All sites (1) | Historical (1) | Contemporary (0) ]
Associated sites
Site Date Century Images
Ribat-i Sharaf 1114-1115, 1154-1155 12th 22


Robat-e Sharaf
This castle is located between Mashhad and Sarakhs and is 6 km. south of ‘Shorlaq’. This piece of architecture stands from the time of the Saljuqi period. From its facade its much ‘Castle-like’ and powerful, but the inside view has more resemblance to a palace. This structure contains two courtyards and each courtyard contains four cross shaped terraces along with Shabestan. Fine pieces of architecture with brick works can be noted besides inscriptions that prove to be eye-catching.


Ribat-i Sharaf
The Ribat-i Sharaf (or Robat-e Sharaf) is a caravanserai, or rest place for travellers, that is located in Razavi Khorasan Province, Iran between Merv and Nishapur. Built in the 12th century (circa 1114), the building looks like a fortified rectangle from the exterior. The courtyard and four Iwan floorplan is that of the traditional Standard Iranian Mosque. The walls and the pishtaq, the entrance way inside an iwan, are decorated with vegetal and geometric patterning that function to provide a good example of the "Textile Metaphor" seen in Middle Eastern architecture of this era.


Robat Sharaf
On of the most important caravansarai on the historic Silk Road between Neyshabour and Marw stands 6 km away from Shorloq village on the road to Sarakhs. Now covering an area of over 4863 square meters, it is a magnificent architectural complex including two courtyards measuring 31.4*31.3 meters and comprising a mosque, aiwans, rooms, stables, colonnades and water cisterns. It was built in 507 A.H. during Sultan Sanjar's reign.


When The Silk Road was at the height of its glory, the Persians acted as middlemen in the trade of the brilliant fabric, buying it from those who brought it from the East and, with a suitable mark-up, selling it on to the West. Consequently, the land which later became Iran was a vital link in the long commercial chain which was The Silk Road. The main route and the feeder routes criss-crossed the country.
Throughout its history, Iran has seen conquerors storm in, become enchanted at what they find and eventually succumb to the sophisticated customs and age-old traditions of this ancient land. In turn, the Persians absorbed from newcomers the best they had to offer.
This process of cultural refinement produced stunning architecture evident in the temples and palaces of kings who ruled empires centuries before the birth of Christ, in the sky-blue domes of intricately decorated mosques and madrasas built after the arrival of Islam, as well as lovely - and lovingly made - handicrafts which enchant today's tourists.
*
The Ziggurat of Chogha-Zanbil located in south-west Iran is a remarkably well-preserved temple built by the ancient Elamites around 1,250 BC in concentric storeys and dedicated to the god Inshushinak. Ruins of the town of Dur Untash, a one-time pilgrimage site, surround the ziggurat.
*
Persepolis was one of the wonders of ancient Persia and used as a ceremonial capital by the Archaemenian kings between the 5th and 4th centuries BC. After his victory over the Persians, Alexander the Great set fire to the palace complex, although much remains. It is near Shiraz.
*
Arg-i-Bam, the Citadel of Bam, is among the most impressive historical sites in the world as it is an entire city over 2,000 years old and seemingly frozen in time. The citadel contains fortifications, towers, buildings, stables and a mosque.
*
The Holy Shrine of Imam Reza in the north-eastern city of Mashad is one of the most important pilgrimage centres in the Muslim world and comprises the shrine, courtyards, mosque and a museum, all decorated with a treasury of Islamic art - tile work, calligraphy, carvings and other decorations.
*
Nagsh-i-Jahan Square in the central city of Isfahan is perhaps The Silk Road's most beautiful plaza. Half a kilometre long and 160 metres wide, it dates from the 17th century. It is surrounded by arcaded shops and anchored on the four sides by two mosques, a palace and the entrance to the city's fascinating bazaar.
*
Bisotoun Inscriptions and Reliefs were carved out of a cliff by the ancient Persians.
*
Robat Sharaf Caravanserai is a perfect example of Silk Road hospitality.
*
Chehel-Sotoon Palace overlooks Isfahan's main square.
*
Blue Mosque of Tabriz dates from the 15th century and is known for its tile work.
*
Tomb of Omar Khayyam is in the old Silk Road city of Nishapur.


Rabat Sharaf
Sharaf Rabat, 45 km Shhrsrkhs caravanserai which is the oldest Islamic geography texts as the ligament Yadkrdhand glassware. According to historical documents and texts Bonnie current building, "Sharaf Abvtahrbn Sdaldyn Alqmy L" while the government and eventually Sdrat Merv Sultan Sanjar was responsible. According to the inscription to the existing building in Rabat at the time of the year 549 AH Sultan Snjrsljvqy materials made of bricks and plaster, and undoubtedly one of the masterpieces of Iranian art is considered.
This old road on the sidelines of the Nishapur - Fern (Silk Road) and six-kilometer road Fern - Mashhad after low hills Shvrlq village is located. This form of ligaments around the great fortress Shbyhast inside will look like a palace.
This two-floor building and each floor porch to form four Crux (Cross) and is the bedchamber and the Chinese inscriptions and brick it has a certain effect. Several mosques in Rabat and sanctuary can be seen that all the clay and plaster decorated with inscriptions Xie said. Inscriptions, mainly from the Seljuk period is remaining. Large pool in the middle of Rabat, on the southern sides rest two stalls for horses and passengers around Dhlyz·hayy accommodation there.
This multi-line sources of high:
* Abbas Saeedi doctor. Fern yesterday and today. Persian date Azar 1345 Printing, Toos Publications,
* Good-hearted. Khorasan province. 1377 Printing, publishing Explorers,
* Seyed Mohsen Hosseini. Rabat honor. Published in 1379, the Institute published Astan Quds Razavi,
________________________________________
Familiarity with dignity Rabat Caravanserai
Iran - HealthDay News:
Rabat Caravanserai on the verge fern is located 45 km.
In the oldest texts of the geography of Rabat have learned as Glass.
According to historical documents and texts of the current building Bonnie L Sharaf Abvtahrbn Sdaldyn Alqmy that while the government and eventually Merv King Snjrrabrhdh Sdart found.
Rabat building at the time of the year 549 AH Sultan Snjrsljvqy materials made of bricks and plaster and one of the masterpieces of Iranian art is considered.
The margin of the old road Neyshabur - Fern (Silk Road) and 6 km Fern Road - Mashhad is located.
After the low hills Shvrlq village, the building of the glaring desert quiet and calm.
This form of ligaments around a large castle-like, but inside will look like a palace.
Rabat caravanserai courtyard and two honor Hrshn 4 Ivan shaped Crux (Cross) and is the bedchamber and the Chinese inscriptions and brick it has a certain effect.
The caravanserai of the key monuments of Islamic architecture [Wonders of Iran: Rabat Karvansray honor] and gives rise to the architecture of Iran is a special situation.
Comprehensive and precise observance proportions and principles of Iranian architecture in designing, manufacturing and application of diverse and innovative projects in view of the bricklayer and Taqha porch and niche, and domes are elements that Shahi Karvansray like a mansion Qsrgvnh are considered.
Another name caravanserai, Glass or Glass ligament that 508 lunar years by the title Shrfaldyn Vjyhalmlk Minister Seljuk Sultan Sanjar was constructed.
Rabat Gchbryhay honor the most interesting examples of this art in the sixth century AH is where marginal inscriptions Mhrabhay two prayer caravanserai, mosques Mhrabhay best inscriptions, in terms of beauty and design are equal.
Map construction with other ligament verge Caravansaries different. There gypsum inscriptions and designs on the rest Caravansaries bricklayer was customary.
But in honor Karvansray Rabat, in view of almost all Jrchynyhayy walls, domes and its Taqhay Trhdar are created.
________________________________________
It's similar to the written oath
Rabat Sharaf, Museum of brickwork
Author: Z. Shayan Far
Mashhad road we move ferns; the Silk Road and on the way to the old Merv Neyshabur going to work to restore the past. Remember when the road was very important in Khorasan, in their minds to follow the caravan camels Clues coming on silk and gunpowder, which had perhaps the spices, and colors along with Pottery and metal. Seyed Mohsen Hosseini research is to learn Aftm; a leaflet about "Rabat honor" the main motivation for this trip created: the most important meeting in Khorasan Karvansray Silk Road. The bus stairs that go down, my eyes from the sun in plain hot spring is closed fern warming seen my face spit eats. Fern plain, very cold winters and hot summers are. Undoubtedly Karvanyan time as we see the shadow of a caravanserai Sarhay cool feeling of joy and ecstasy were; seeing Rabat caravanserai or dignity!
* Abode in the Silk Road
Rabat caravanserai or honor in the 136 km East Mashhad ferns and 6 km east village Shvrlq is one of the most important home of the Silk Road 5 and 6th centuries AH. AH was considered because of the routes along the Silk Road has been home. In the Srdrvrvdy have written: Rabat honor or royal palace of Rabat Caravansary Silk Road and in historical texts, home to honor robots "Bgyrh" and "Glass" have called. Rabat characteristic dignity in the application of brick and architectural decoration and inscriptions Host Bed and experts in this building have been considered worthy of the Museum brickwork.
More great Caravansary ligaments and old ways of kings and the big traders have made. The major difference in Rabat and caravanserais type of materials used and their interior decoration; As they Caravansary royal palace or ligament is said, because some of the residence of kings, Prince, and ministers made Drbaryan when traveling and making them refractory bricks and stones and artists have used the time to decorate the deal work. The palace building location has a strategic position ligaments.
* Historical speculation
The brick inscription in the following text in the terminal area Pataq Ivan arch over it is still remaining, we can say that this building in the 549. AH and the rule of Sultan Sanjar the Seljuk made.
Andre Godard in the book of books "in the name of its founder and Rabat Sharaf wrote: I only know one person in the Seljuk era has been able to build such a huge building, and he Abvtahrabn Sdaldyn Sharaf Ali is Alqmy.
Sharaf Qomi in 481 AH. BC went from Qom to Khorasan and Merv was governor for 40 years and he then in 515 AH. AH Sultan Sanjar was minister. Therefore we can say: he period of time conforms to the verge of making robots.
Seyed Mohsen Hosseini, the book about to Rabat, citing documents and historical texts, the founder ligament Sharaf Sharaf Ali Abvtahrbn Sdaldyn Alqmy is known.
* Rabat the verge of history
The only dated inscription, inscription in Sols and gypsum under Ivan Bnast end of the three sides Drbrgrfth Ivan and other such inscriptions kufic have written, can be concluded that the inscription inscriptions from other newer ; As the 549 year history. AH is.
According to Andre Godard building in the year 508. BC built in 548 AH. AH Ghz·ha been attacked and damaged is. Consequently, a year later, in 549 years it has been rebuilt.
Because many of the parts, decorative plaster on Chinese decorative brick is located, can be realized Godard health claim. The plaster decoration on the south wall of the mosque courtyard first parts of its bed have been found, can be seen.
Excavation in 1356 with room about to Rabat, a collection of metal containers, Safavi Testament commands, by Seljuk Pottery, coins and some Islamic eras unique container belonging to the century, 4 and 5. AH, respectively.
Thus, the peak time, the boom can be simultaneous with the Silk Road flourished until the end of the Timurid period considered. However, according to documents obtained from this building that a set of commands, handwritten notes, Disclaimer and Aqrarnamh host, seems at least to the early Safavid caravanserai have used. The pottery discovered in and around the traffic indicator nations and individuals is an important country in this place.
* How the building robots
Rabat is the verge of building a 109 m long, 63 meters wide and 4 thousand square meters and 644 Area, which has one entry, with a beautiful entrance, 2 arch consisting of two sides and an entrance porch and a courtyard between the corridor and is . First rectangular courtyard to have made the entries in two of the two guards to stay for the long Hall is built. Two other yard that has less width, Ivan some that are along the external wall and includes 2 rooms and is perpendicular to the internal porch. Before the second courtyard, entrance hall with built up on both sides that it is 2 way and join each door, one at the entrance to the mosque and the other rectangular Hall.
Two structures when the courtyard of the second facility is the first courtyard, just in front room, porch, which bypasses the second courtyard.
Corridor on the right side entrance to the second courtyard room, which was likely guard position is between the room and the room above the flight corridor made.
From the first input and which overlook the courtyard, a second courtyard that reach around the metal scaffolding that have been established and shows that the repair is at hand.
In the second square yard of a large pool you can see. The main part of the end of the second courtyard and veranda on the back end its premises in a rectangle with 3 built. Faces on the veranda, king nomads that its right side and left side of the barn, room and also has a private courtyard.
King nomads on both sides, 2 small porch for use four yard near and below the two corner Gnbdkhanh distal ligament, 2 storage pool is built. Two corners of the second courtyard of the 2nd Forum Stvndar have.
Characteristics of building robots is about to 2 mosques, one in the left corridor to the courtyard entrance is the first entrance to the corridor and having 2 is another mosque in the left corridor to the courtyard entrance to the sanctuary and 2. The tower is built with 6 4 in the yard of the second tower, built an eight ears and 2 other towers in the yard first. The main axis to the southeast and northwest shows that with regard to the prayer is made. In fact, the second entrance to the courtyard - Ivan King nomads on the main axis is made.
Considering the evidence we can conclude that the first second yard as independent robots made the first yard and then have added to it; the first yard and yard second for ordinary people to use peer and senior regime is built.
* Rabat honor and art brickwork
Rabat verge of Razi style buildings and the characteristics of this style using decorative brickwork Vgchbry wide level and because the construction of this building construction project different bricklayer, bricklayer decorative, brick form and linear brick inscriptions, Bed inscriptions and decorative plaster was used, which have called the Museum of brickwork.
In view of the main structure of the bricks as 7 pairs of work and between each pair of bricks is a plaster picture. Chinese decorative brick also more area under the octagonal domes and coatings are applied. Also, some form of exposure to different forms of bricks in the dome volume and created a special beauty to the building is given.
Decorated brick form geometric patterns and apply the carved brick arch just above the main entrance and main entrance Ivan can be seen at the end of the second courtyard. Also, the entrance to the courtyard of Ivan the first Ivan entrance end in the second courtyard and a small inscription in the east yard of Ivan the second only a few letters that have survived, can brick inscription of Rabat verge observed.
Moreover, on entrance brick visible line type 2 is one big line, using large bricks and Drbrgrfth the entrance gates on both sides of the extended narrow line and the other on the horizontal geometric patterns Ivan is terminal.
In the decorated bricks also Trashdar used. In this type of decorative brickwork, cut bricks and put them to work as a tandem combination of forms, has given to the particular variety. This type of roof and brickwork more coatings are applied.
Since a large part of the roof and cover the erosion of time and poured, but the arch and roof repair of the remaining have to Nryzd down. That other, more coverage of the type used in width, which in some parts of the collision width Figure 2, similar to the arch quartet has emerged.
Also, some arch called "Klnbh, having beautiful corner of building, is visible. More arch and arch them have made a percussionist.
Some inputs and vault, which has more cargo are multiplicative bricklayer and has been used on both. However, arch causes that all rooms are perpendicular to the central courtyard.
Another telling point is that the plaster decorations to the role of geometric shape, and Slim is the inscription, although most of them worn and Brasr rain has gone.
Leaflet written in honor ligament Seyed Mohsen Hosseini, the dishes, hand-written commands and metals found in Rabat by the honor, but the whereabouts of this word to the objects are not included. From outside the area that we are, we all rocked the architectural grandeur, but one question in mind remains: Why does the guide here to discover secrets of this great building to help the audience? Photo of the lack of welfare facilities. Only middle guard that will escort the group would frown! We seem to come with her calm was disrupted eaten. Withhold a cool glass of water!
Z. Shayan Far
________________________________________
Rabat Caravanserai Sharaf
Posted: 6 Persian date Bahman 1387 Visual Arts Architecture
Rabat Caravanserai Sharaf
Sharaf Rabat, 45 km Shhrsrkhs Caravanserai which is the oldest texts of most of the geography of the ligament as Yadkrdh Glass said. According to historical documents Vmtvn Bonnie current building, "Sharaf al-Din Abvtahrbn Sdaldyn L Alqmy is that while the government and eventually Merv King Snjrrabrhdh Sdrat found. Considering the existing building inscriptions ligaments in 549 AH at the time of Sultan Snjrsljvqy Vgch brick built with materials and no doubt one of the masterpieces of Iranian art is considered.
The margin of the old road Neyshabur - Fern (Silk Road) and six kilometers of roads Fern - Mashhad is located. After the low hills village Shvrlq, this stately building in the quiet desert Varam will show off. Form the ligament from a distance like a great fortress is like a palace inside to look.
The building has a two-floor porch and four form Hrshn Crux (Cross) and the bedchamber is also Chinese and brick inscriptions it is special effects.
Tartar invasion and Bly Timor tragedy and Uzbek and shake and quake Kvbndgy wind and rain in the desert that is on the verge Karvansray ligament is still firm.
The caravanserai of the key monuments of Islamic architecture and the architecture gives rise to the special situation of Iran is. Comprehensive and precise observance proportions and principles of Iranian architecture in designing, manufacturing and application of diverse and innovative projects in view of the bricklayer and Taqha porch and niche, and domes are elements that Shahi Karvansray like a mansion Qsrgvnh are considered.
Map construction with other ligament verge Caravansaries different. Also gypsum inscriptions and designs on the rest Caravansaries bricklayer was customary. But Karvansray ligament Sharaf, who view almost all Jrchynyhayy walls, domes and its Taqhay Trhdar are created.
On the other hand ligament Gchbryhay honor the most interesting examples of this art is in the sixth century AH. Where marginal inscriptions Mhrabhay two prayer caravanserai, mosques Mhrabhay best inscriptions, in terms of beauty and design are equal.
In the early Islamic era, Pasgahhay solid boundary called "ligament" was created by its residents if necessary to defend against those who paid. Personnel are usually volunteers were there to defend religious Fryzhay were considered and no doubt that at the same time protect Karvanhayy paid in the field shielding them were traveling.
Later it was said that ligaments Asthkamaty extent sufficient Insert local residents also found.
Another name caravanserai, Glass or Glass ligament was in 508 AH. Vjyhalmlk AH by Shrfaldyn nicknamed the Minister was the Seljuk Sultan Sanjar. This ancient caravanserai en route Marv - Neyshabur, one of the main routes of the Silk Road and today's route Toos - Fern is located.
Sources:
http://fa.wikipedia.org
www.hamshahrionline.ir
http://super-visor.blogfa.com
________________________________________
Rabat Sharaf
Ferns from the city of Mashhad after passing from Mzdavnd (mercenaries) and Dagh mountains in the village Shvrlq right road towards us in the desert takes about to Rabat only in some seasons the sheep the Why pay round graph is something like a caravanserai. Among these species caravansaries barren deserts and even among the high desert of central Iran, is seen. People in ancient times with a horse or camel or palanquin palanquin and were forced to travel at certain intervals for rest and Tghzyh Dvabshan to stop such a caravanserai and the way they price was very parties.
If we now consider this inn in the worst spot in the world that may be made, but why at this point because the device was made in which the hard and bad point passengers can be put in the shelter and comfort have. Because the silk route and access to key cities of Merv and Balkh and Khorasan North East was big for the road to Merv from Nishapur, Caravans were forced to cross this place.
Hamdollah Mostofi said about this way: from Nishapur wind seven to ten miles away and there is a way to Herat from the right hand is split, and if the ten winds move to the left after the 5 miles to reach and if Tuesday Dhkdh ash miles the other robots, we will reach rock and then another six miles to reach the snake robots and other robots after seven miles Touran (or bright) will appear again after seven miles and two other people pass through each of which approximately half miles long and to reach Rabat glassware and ferns is located six miles.
The Rabat Rabat glassware without a doubt the honor that we are talking about it today and at the time Mongols under the name due to its beautiful glassware ligament has been identified.
Hamdollah Mostofi said about this way: from Nishapur wind seven to ten miles away and there is a way to Herat from the right hand is split, and if the ten winds move to the left after the 5 miles to reach and if Tuesday Dhkdh ash miles the other robots, we will reach rock and then another six miles to reach the snake robots and other robots after seven miles Touran (or bright) will appear again after seven miles and two other people pass through each of which approximately half miles long and to reach Rabat glassware and ferns is located six miles.
The Rabat Rabat glassware without a doubt the honor that we are talking about it today and at the time Mongols under the name due to its beautiful glassware ligament has been identified.
Mr. Mahmoud rad about this building is such that: (of Iran Volume 4 Jzvh 1) probably from the Sharaf al-Din Abu Tahir bin Saad bin Ali who came to Khorasan in 481 AH
High Phi Dvlh Alsltan Almzm Shahanshah owner Alazm Rqab Alamm Molouk Sayed Al Arab and Israel Tal Aljm Bqah Mz Aldnya Alhrs Sanjar ibn Abu Malik Amir Shah Z argument and Hezbollah Ansarh Bahtmam Khatoon ... .... Brotherhood and Queen Al Nisa worlds Muezza Afrasiab Qtlgh Blka Seyedeh Turks. Adam Bennett Alkhaqan Alazm Laha ... .... Allah fi Shhvr year and Ts and Rbyn Khmsmayh
And for forty years Merv government headed by 515 AH and the Ministry of Sultan Sanjar was.
Address North Ivan inscription that page, before consideration is called, and therefore becomes obvious that in the year 549 during the reign of Sultan Sanjar at the end of the porch floor is ligament repair.
We know that in the year 548 AH Ghz Turks, Sultan Sanjar the Turks were captured in pastures around Balkh lived and each year 24,000 sheep Shpzkhanh Sultan Sanjar sent. This tax-collection behavior and cause disturbances and result Khvnryzyhayy Balkh ruler Sultan Sanjar asked him to give up the obedient instrument of this troubled Turks and D instead of 24 thousand 30 thousand sheep sheep they can claim. But this ruling Turks Ghz bleeding evicted from Balkh and after consultation with Sultan Sanjar entourage decided to leave Balkh. Turks defied apology offered one hundred thousand dinars and a thousand slave give them excuses, but Sultan refused.
When Sultan Sanjar Ghz Turks reached their tents near the woman and Bchhhayshan supplication before the state came and wanted to apologize and offered a number of silver ingots families dedicated to him. Prince Sultan to accept this proposal were to prevent war was Ghz Turks were so hopeless that fought the army in Sanjar broke his own and Mary were to have captured. Some adventurous then they joined the party when people were mental Nishapur Nishapur resistance showed many people were killed Turks ordered the city were massacred and burned the Great Mosque in the city. The tent city outside the fire every day harassing people were entering the city and other cities of Khorasan in the same way they behavior.
AH 550 on when they were captured Sanjar constraint Anvari says: Mosques in the city as a stable and had four Payanshan to any local would not read a sermon sermon because neither reader nor spots remained.
Therefore likely that in 548 years when Vaqh Turks Ghz honor in Rabat is also Khrabyhayy occurred years after the operation to repair it and the inscription is about the same time.
Rabat dignity despite Khrabyhaysh very nice today. Outside the walls is strong and sturdy Jrysh inside Zbnthaysh conceived as a great masterpieces of art and tore Jrtrashy Iran, next to a large water reservoir that store rainwater that is because the surrounding subterranean springs or rivers or not.
Rabat honor the yard, and each yard has four Ivan. Transitive Hyathast rooms around the residence of passengers. Mehrabi in a room where prayers were read. Larger than the first and second courtyard garden which is beautiful and great location or person is king.
________________________________________
Rabat Caravanserai on the verge fern is located 45 km.
Geography of the oldest texts of the robots have learned as glassware.
According to historical documents and texts of the current building Bonnie L Sharaf Abvtahrbn Sdaldyn Alqmy that while the government and eventually Merv King Snjrrabrhdh Sdart found.
Rabat building at the time of the year 549 AH Sultan Snjrsljvqy materials are made of bricks and plaster, and one is considered masterpieces of Iranian art.
This old road on the sidelines of the Nishapur - Fern (Silk Road) and 6 km Fern Road - Mashhad is located.
After the low hills Shvrlq Village, this building among the desert quiet glaring.
This form of ligaments around a large castle-like, but inside will look like a palace.
Rabat caravanserai courtyard and two honor Hrshn 4 Ivan shaped Crux (Cross) and is the bedchamber and the Chinese inscriptions and brick it has a certain effect.
This inn one of the key monuments of Islamic architecture [Wonders of Iran: Rabat Caravanserai honor] is considered in the architecture also has a special place.
Accurate and comprehensive compliance proportions and principles of Iranian architecture and design construction and use of diverse and innovative projects in view of bricklayer and Taqha porch and niche, and domes are elements that resemble the royal caravanserai to a building are considered Qsrgvnh.
Another name for this inn, glassware or glassware ligament was in 508 AH by Shrfaldyn nicknamed the Vjyhalmlk Minister Seljuk Sultan Sanjar was constructed.
Gchbryhay ligament coolest verge examples of this art in the sixth century AH to the sidelines where inscriptions Mhrabhay two prayer house, with inscriptions Mhrabhay best mosques in Iran, in terms of beauty and design are equal.
Map verge of building robots with other caravansaries is different. There are stone inscriptions and designs on the rest caravansaries bricklayer was not customary.
But in Rabat Caravanserai Sharaf, who view almost all Jrchynyhayy walls, domes and its Taqhay Trhdar are created.
________________________________________
Rabat Sharaf
Rabat verge between Mashhad and ferns along the way to the old Merv Neyshabur is located in Mashhad, and today the main road - bracken fern Vaz six kilometers of road is now fifty-six kilometers away. * The Caravan is similar to the Seljuk era buildings. The name of this float * Sara always has been about to Rabat, and in some ancient texts that the name reminded ligament Glass said. The built in 508 AH - AH is made and the year 548 AH - AH Mghvha attack damage is prevalent.
Verge of building robots into four Ivan Crux (Cross) and the bedchamber is .* * * bricklayer and inscription that this ligament is seen * a special effect. Area 4644 square meters is about to Rabat. All the infrastructure around two large courtyards are located. Two small courtyard design with four sides Ivan King also placed second stay at the yard, the yard of 16 square meters and small dimensions of 4 x 4 meters. The first is a large rectangular courtyard with dimensions 16.4 * 32.48 square meters and a second courtyard with dimensions 31.75 * 31.4 m in the middle of a pool still remains. The mosque is one of the two left side of the entrance corridor to the courtyard and the other in the entrance corridor to the left side yard second. Building robots generally honor the prayer altar built there a mosque courtyard in the first and second two altar and sanctuary in the mosque courtyard brick outer ligament appears as a sign of prayer is made to prove this. This building has 6 towers.
________________________________________
Rabat Sharaf
Rabat Caravanserai or honor one of the important works of Seljuk period in the eastern part of Fern Road is located. This inn in 549 AH, coincided with the reign of Sultan Sanjar, completed and its founder's name has become famous soon enough Sharaf Ali bin Sdaldyn Alqmy that while government and Merv Sdart finally headed to Sultan Sanjar.
The building over 150 years old Seljuk rule has been repeatedly repaired. Rabat honor two yard porch is four. Input inn with a beautiful brick inscription is decorated. The tower has six outside. The ligament tore Tuesday altar had placed two of them today are available.
Many researchers from the verge of building under the name of the Islamic Arts Museum are. Because the diversity of modeling, combining brick and stucco and brickwork in the building is remarkable and each of them artistic masterpieces row fourth and fifth century AH are. Rabat Pictures honor winter 85 by the author of this blog has been built.
________________________________________
Rabat Sharaf Castle Mashhad
The ligament in the 136 km East Mashhad ferns in semi-desert climate zone is located. According to some researchers support Ivan Brick Engraving Text and architecture of the terminal building it in 508 AH. Q knows the date seems about to Rabat Bonnie "Sharaf Ali Qomi" is nicknamed the Vjyh ol. Since the ruling, he and Merv in 481 to 515 of the Seljuk Sultan Sanjar was. Rabat caravanserai is a great honor rectangular plan with 109 meters long and 63 meters in width on two-yard wide receiver and lofty spaces, such as Ivan the entrance of the house, guard room, stables, rooms and multiple rooms. The building architecture has a special place, accurate and comprehensive compliance and appropriateness of Iranian architectural principles in the design and construction, to phallic design and exquisite in various Chinese brick facade porch, Taqha, niche and domes, and also create beautiful designs bed under the porch and the altar of the houses in this row house the most valuable monuments in the territory of Islamic Architecture Seljuk period has
________________________________________
Sharaf Rabat, 45 km Shhrsrkhs caravanserai that most ancient texts of geography from Rabat as glassware have learned.
According to historical documents and texts Bonnie current building, "Sharaf Abvtahrbn Sdaldyn Alqmy L" while the government and eventually Sdart Merv Sultan Sanjar was responsible. According to the inscription to the existing building in Rabat in 549 AH at the time of the Seljuk Sultan Sanjar materials made of bricks and plaster, and undoubtedly one of the masterpieces of Iranian art is considered.
This old road on the sidelines of the fern Nishapur (Silk Road) and 6 km from the Red Road, Mashhad after low hills is located in the village Shvrlq. This form of ligaments around the great fortress-like from inside will look like a palace. This two-floor building and each floor porch to form four Crux (Cross) and is the bedchamber and the Chinese inscriptions and brick it has a certain effect. This ligament can be seen several mosques and the altar, all with clay and stone inscriptions are decorated. Inscriptions, mainly from the Seljuk period is remaining. Large pool in the middle of Rabat, on the southern sides rest two stalls for horses and passengers around Dhlyz·hayy accommodation there.
_____________________________________
Rabat Sharaf
Sharaf Rabat, 45 km from the fern is located in the oldest texts of geography from Rabat as glassware have learned. According to historical documents and texts of the current building Bonnie L Sharaf Abvtahrbn Sdaldyn Alqmy that while the government and eventually Merv Sdart headed to Sultan Sanjar.
The existing building inscription ligaments in 549 AH at the time of the Seljuk Sultan Sanjar returns this inn with brick and plaster materials are made and undoubtedly one of the masterpieces of Iranian art is considered. This old road on the sidelines of the Nishapur - Fern (Silk Road) and six kilometers from Fern Road - Mashhad is located. After the low hills Shvrlq village, this monument associated with the modest among the quiet wilderness to show off.
________________________________________
Iranian Students News Agency - Tehran
Service: Picture - Picture Report
Mohsen Mousavi Zadeh: Do not beat our young students with extensive Gzarsh
Sharaf Rabat, 45 km Shhrsrkhs caravanserai which is the oldest Islamic geography texts as the Glass Yadkrdhand ligament. According to historical documents and texts Bonnie current building, "Sharaf al-Din Abvtahrbn Sdaldyn Alqmy L" while the government and eventually Sdart Merv Sultan Sanjar was responsible. Considering the existing building inscription ligaments in 549 AH at the time of the Seljuk Sultan Sanjar materials made of bricks and plaster, and undoubtedly one of the masterpieces of art goes.
The margin of the old road Nyshabv - Fern (Silk Road) and 6 km from the Red Road - Mashhad after low hills is located in the village Shvrlq. The shape of the round ligament is similar to the great fortress inside will look like a palace.
This building is a two-floor veranda and courtyard with four cross shape (the cross) and is bedchamber and Chinese inscriptions and brick it has a special effect. This ligament can be seen several mosques and the altar, all mud and plaster decorated with inscriptions are. Mainly inscription has remained the Seljuk period. Large pool in the middle of Rabat, in the southern two sides to rest the horses and stables around Dhlyz·hayy passengers for settlement there.
________________________________________
1 - Rabat honor: 359 date
Rabat verge between 150 km and 5 km south of Mashhad Fern Road is located near the village Shvrlq.
It seems that the place has been mentioned for the top local authority will reside. However, when the old road (Nishapur - Merv) Great Khorasan Road which was the same place you in the past.
The main building of the great historical monuments of Khorasan is considered. Andre Godard in the Books of Iran by early promise Seljuk building in Rabat to mention. And an inscription below the main porch soffit installed base is suggested that at the time of Sultan Sanjar and overhaul Mlhqaty it added. Inscription on the north porch AH 549 has been recorded. This ligament has two areas that each of the four porch built around this area several cells that have been Karvanyan Residence. The first area allocated to ordinary passengers and less poor and have some room or rooms and atrium and a second floor porch and comfortable rooms and equipment, and more likely to relax and entertain kings and dignitaries has devoted great.





Robat-e Sharaf رباط شرف