قسمت دوازدهم : انواع مهمانی ها
- مهمانی ها با توجه به شخصیت های دعوت شده و مناسبت ها به شرح زیر می باشند:
1. رسمی
2. نیمه رسمی
3. غیر رسمی
4. به صورت بوفه ( سلف سرویس)
5. کوکِتیل
6. باربکیو
7. رستوران
8. مهمانی در کافه قنادی
- اصولی که باید در مهمانی ها رعایت شود یکسان است ولی چیدن سرویس ها با یکدیگر متفاوتند.
سرویس ها در مهمانی رسمی :
- دستمال در داخل بشقاب
- چنگال ها در سمت چپ بشقاب
- کاردها و قاشق در سمت راست بشقاب
- نام مهمان برروی کارت نوشته می شود و در بالای بشقاب قرار می گیرد.
- گیلاس ها برای آب و سایر نوشیدنی ها در جلو و سمت راست قرار می گیرد.
- به طور کلی تعداد چنگال ها ، کاردها و قاشق ها بستگی به تعداد غذایی دارد که آورده می شود.
- نحوۀ استفاده قاشق، چنگال ها، کاردها در مهمانی های رسمی :
سمت چپ بشقاب از چپ به راست:
1. چنگال ماهی
2. چنگال گوشت
3. چنگال سالاد
سمت راست بشقاب از راست به چپ:
1. قاشق سوپ خوری
2. چاقوی ماهی
3. چاقوی گوشت
4. چاقوی سالاد
- هنگامی که غذا به صورت کُرس (coarse) سرو می شود پس از هر غذا ، قاشق، چنگال وکارد آن را می برند؛ اگر چه استفاده نشده باشد.
- در مهمانی های رسمی هیچ یک از اقلام روی میز به کس دیگری داده نمی شود (جابه جا) نمی شود، زیرا کلیه وسایل لازم پیش بینی و در دسترس همه گذاشته شده است.
سرویس ها در مهمانی های نیمه رسمی :
- دستمال در سمت چپ چنگال ها قرار می گیرد
- تعداد چنگالها، کاردها و قاشق کمتر از مهمانی های رسمی است و معمولاً 2 دست کارد و چنگال گذاشته می شود که نشان دهنده 2 نوع غذا می باشد.
- تعداد گیلاس های کمتری برای آب و نوشیدنی در نظر گرفته می شود.
- ممکن است لازم باشد که دیس غذا به نفر بعدی داده شود.
- تا وقتی که استفاده از چنگال امکان پذیر است باید از به کار بردن قاشق خودداری کرد.
- در مهمانی ها هنگام غذاخوردن باید سعی شود قاشق یا چنگال تولید صدا نکند.
- هنگام صحبت کردن در حین غذا نباید چنگال و قاشق را در هوا تکان داد.
- قبل از چشیدن و خوردن غذا ، مخصوصاً در مهمانی ها از نمک یا فلفل روی غذا نباید خیلی نمکدان را بالا گرفت.
- قبل از فرو بردن لقمه، نباید قاشق یا چنگال را پراز غذا به حالت انتظار نگه داشت.
- غذا باید از جلوی بشقاب خورده شود، نه از قسمت وسط یا عقب آن.
- خیلی تند یا آهسته نخورید، سعی کنید با سایرین هم آهنگ باشید.